Γερμανικός Τύπος: Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ για να κάνει το ελληνικό BBC, αλλά αυτό απέχει ακόμα πολύ - iefimerida.gr

Γερμανικός Τύπος: Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ για να κάνει το ελληνικό BBC, αλλά αυτό απέχει ακόμα πολύ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα έργα και τις ημέρες της ΝΕΡΙΤ, από τη στιγμή που έπεσε το... μαύρο στην πάλαι ποτέ ΕΡΤ, μέχρι και σήμερα αναφέρει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.

Με τίτλο του άρθρου: «Το όνειρο του δικού της BBC», η εφημερίδα κάνει μια συνοπτική ανασκόπηση στα όσα συνέβησαν από την ημέρα που έπεσε το... μαύρο στην ΕΡΤ, μέχρι τη σημερινή κατάσταση που απέχει από το να χαρακτηριστεί... ελληνικό BBC.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Υπερήφανος στόχος, η ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτό απέχει πολύ» και εξηγεί τους λόγους «μοναδικός ιδιοκτήτης της ΝΕΡΙΤ είναι το υπουργείο Οικονομικών, ένα επταμελές επoπτικό συμβούλιο με μέλη διορισμένα από την κυβέρνηση... αλλά αυτό δεν είναι το μόνο. Μόλις ένα 24ωρο μετά την έναρξη λειτουργίας της εκδιώθηκε ο διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Προκοπάκης, που είχε διοριστεί μετά πολλών εγκωμίων... Αλλά και σε ότι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος η ΝΕΡΙΤ δεν έχει μεγάλη προσφορά» συνεχίζει η εφημερίδα. «Ένα μεγάλο τμήμα της αποτελείται από εκπομπές ατελείωτου λόγου, όπως συμβαίνει και με τους ανταγωνιστικούς ιδιωτικούς. Στις προσκλήσεις ανταποκρίνονται μόνο πολιτικοί από τα κυβερνητικά κόμμα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρουν τη ΝΕΡΙΤ αντιδρώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ BBC Γιώργος Προκοπάκης ΝΕΡΙΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ