Αμερικανός διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από το Facebook [εικόνες] - iefimerida.gr

Αμερικανός διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από το Facebook [εικόνες]

ο Αμερικανός που διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε στο Facebook 302 φίλους. Αποφάσισε να τους γνωρίσει από κοντά. Ολους, έναν προς έναν. Ο Μάικλ Μακλάφλιν, βετεράνος του στρατού, διασχίζει εδώ και δυόμισι μήνες την αμερικανική επικράτεια από άκρη σε άκρη για να κάνει τους διαδικτυακούς του φίλους πραγματικούς.

Το ταξίδι του το αφηγείται καθημερινά στο μπλογκ του www.werefriendsright.com (είμαστε φίλοι), όπου αναρτά και φωτογραφίες από κάθε φίλο που συναντά δια ζώσης.

Αμερικανός διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από το Facebook [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 35χρονος Μάικλ ξεκίνησε την περιπλάνησή του στις 2 Απριλίου από το Μπλούμινγκτον της Μινεσότα με ένα νοικιασμένο κόκκινο Σκαραβαίο. Το ταξίδι του τον έχει βγάλει στις τέσσερεις γωνιές των ΗΠΑ: Άϊοβα, Νεμπράσκα, Κολοράντο, Νεβάδα, Καλιφόρνια... Μαζί με τα χιλιόμετρα αυξάνεται και ο αριθμός των φίλων στο facebook. Από 302 έχουν φτάσει αισίως τους 568 και η τάση είναι διαρκώς ανοδική.

Τους περισσότερους φίλους δεν τους γνώριζε στην πραγματική ζωή. Τώρα, αυτό έχει αντιστραφεί. Προτού τους επισκεφθεί, τους στέλνει μήνυμα – πάντα στο Facebook – και οι περισσότεροι δέχονται με χαρά, εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις. Πολλοί προσφέρονται να τον κεράσουν καφέ ή και να τον φιλοξενήσουν στο σπίτι τους. «Μου αρέσει να τους συναντώ στην καθημερινότητά τους», λέει ο Μάικλ Μακλάφλιν. «Για μένα είναι ένα είδος δοκιμής, κάτι σαν κοινωνιολογικό πείραμα, για να δω πώς είναι μια φιλία από το Facebook στην πραγματική ζωή».

Αμερικανός διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από το Facebook [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η γυναίκα του όχι μόνο δεν είχε αντίρρηση για αυτή την περιπέτεια, αλλά και τον στηρίζει σε όλα. Μέχρι στιγμής, αυτό το «ταξίδι στο facebook» μόνο σε καλό του έχει βγει. Οχι μόνο συναισθηματικά και κοινωνικά, αλλά και... οικονομικά. Στο blog του δέχεται οικονομικές δωρεές για να μπορέσει να συνεχίσει το οδοιπορικό του. Εχει συγκεντρώσει ως τώρα 2.000 δολάρια τα οποία αναμένεται να αυξηθούν μαζί με τον αριθμό των φίλων. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται...

Αμερικανός διασχίζει τις ΗΠΑ για να γνωρίσει από κοντά τους φίλους του από το Facebook [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: http://www.werefriendsright.com/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ