Οι «μικροί» κινούνται: Στελέχη της Δράσης οδεύουν προς το Ποτάμι - iefimerida.gr

Οι «μικροί» κινούνται: Στελέχη της Δράσης οδεύουν προς το Ποτάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μάλλον αναμενόμενο σύμμαχο βρίσκει το «Ποτάμι» ενόψει του συνεδρίου του. Η Κ.Ε. της Δράσης που συνεδρίασε το Σάββατο μπορεί μεν να μην προχώρησε σε αυτοδιάλυση, όπως πολλοί θα ανέμεναν, αλλά σημαντικά μέλη της προανήγγειλαν την αποχώρησή τους και οδεύουν προς το «Ποτάμι».

Με πρώτη την ίδια την αντιπρόεδρο της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη, που ήταν και η επικεφαλής του κοινού ευρωψηφοδελτίου με τη ΔΗΞΑΝ.
Στην παρέμβασή της, αφού χαρακτήρισε τη νέα εκλογική συντριβή «μη περιστασιακή, αλλά επιβεβαιωτική ενός δομικού προβλήματος», τόνισε ότι «η Δράση έκλεισε ως πολιτικό κόμμα έναν κύκλο» και εξέφρασε την ελπίδα της τα μέλη της να μη διστάσουν το τόλμημα που επιθυμεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών: να συγχρωτισθούν πολιτικά με όσους εκφράζουν τούτη την ώρα τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να τους ενισχύσουν με τις φιλελεύθερες ιδέες τους.
Και καθώς η ίδια διέβλεψε ότι ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης δεν ήταν έτοιμος να εισηγηθεί κάτι ανάλογο, ανακοίνωσε την παραίτησή της από την αντιπροεδρία, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση να μετέχει στο συνέδριο του «Ποταμιού».

Κατά πληροφορίες, τη μάλλον αυτονόητη επιλογή της κ. Λυμπεράκη είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουν και άλλα μέλη της Κ.Ε., ακολουθώντας βέβαια τους ψηφοφόρους της Δράσης. Από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε πως το κόμμα δεν θα ξανακατέβει αυτόνομα σε εθνικές εκλογές, αποκλείοντας όμως και μια συνεργασία με τη Ν.Δ., προανήγγειλε χθες νέο συνέδριο της Δράσης για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόμμα ποτάμι δράση στελέχη οδεύουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ