Απεργούν οι γιατροί -Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της σε «αυθαίρετα κριτήρια αξιολόγησης που οδηγούν σε απολύσεις» και χαρακτηρίζει ως επείγουσα την κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας μάλιστα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει την καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και εκτιμά ότι δημιουργείται δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Ναι, στη συνάντηση, αλλά με το δεδομένο ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ο ίδιος είναι υπέρ, εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ