Απεργούν οι γιατροί -Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία - iefimerida.gr

Απεργούν οι γιατροί -Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της σε «αυθαίρετα κριτήρια αξιολόγησης που οδηγούν σε απολύσεις» και χαρακτηρίζει ως επείγουσα την κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας μάλιστα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει την καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και εκτιμά ότι δημιουργείται δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Ναι, στη συνάντηση, αλλά με το δεδομένο ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ο ίδιος είναι υπέρ, εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ