Σουηδός κερδίζει 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια

Δεν είναι κάποιος σούπερ σταρ, ούτε καν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ωστόσο, κατορθώνει να βγάζει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.Ο λόγος για έναν χαμηλών τόνων 24χρονο από τη Σουηδία, τον Φέλιξ Κιέλμπεργκ, ο οποίος το μόνο που χρειάζεται είναι μια webcamera για να μετατραπεί σε μια μηχανή που παράγει χρήματα, καθώς έχει μια εντελώς ανορθόδοξη προσέγγισει στον τρόπο με τον οποίο παίζει τα βιντεοπαιχνίδια.

Ο 24χρονος μεταμφιέζεται στον PweDiePie, έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του youtube ο οποίος έχει χτίσει μια βάση 27 εκατομμυρίων συνδρομητών. Τι κάνει; Παίζει διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μετά τα ανεβάζει στο youtube επιτρέποντας στο κοινό του, που είναι κυρίως έφηβοι, να πουν την άποψή τους.

Στην διάρκεια του βίντεο, οι θατές βλέπουν την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του με γκριμάτσες, κραυγές, τραγούδια και άσεμνες φιγούρες.

Ο PweDiePie, το eltr ego του Φέλιξ είναι πλέον ένα τεράστιο brand name με καθαρά έσοδα κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δημοσιότητά του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ένα και μόνο κλιπάκι μπορεί να απογειώσει την δημοτικότητα ενός παιχνιδιού.

Φέτος, ο Σουηδός πόσταρε ένα βίντεο με τον τίτλο «Flappy Bird – Μην παίζετε αυτό το παιχνίδι». Πολύ σύντομα, εκατομμύρια χρηστών είχαν κάνει downloaded το παιχνίδι, το οποίο από το άγνωστο δημιούργημα ενός Βιετναμέζου έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hits παγκοσμίως.

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχεται στην Wall Street Journal, πως το να έχει τέτοια επιρροή είναι ενδιαφέρον, αλλά και συνάμα τρομακτικό.

Οσο για το όνομα PewDiePie, αυτό έχει μια αστεία ιστορία. Ο αρχικός του λογαριασμός στο YouTube είχε το όνομα PewDie («πιου» για τον ήχο που κάνει ένα όπλο λέιζερ και «die» για το θάνατο). Ομως, έχασε το password για το λογαριασμό αυτό και αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα νέο: Σε αυτόν, πρόσθεσε το «Pie» (πίτα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ