Χτύπημα εκ των έσω για τον Ερντογάν -Η φρουρά του κατηγορείται ότι έβαλε μικρόφωνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του - iefimerida.gr

Χτύπημα εκ των έσω για τον Ερντογάν -Η φρουρά του κατηγορείται ότι έβαλε μικρόφωνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του

Χτύπημα εκ των έσω για τον Ερντογάν -Η φρουρά του κατηγορείται ότι έβαλε μικρόφω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Τουρκία, αφού σε αυτό φέρονται ως εμπλεκόμενοι άνδρες της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάν. Συνολικά 11 αστυνομικοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι «φύτεψαν» μικρόφωνα στο γραφείο και το αυτοκίνητο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Πρόκειται για το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στη γειτονική χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο και κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ιδιωτικές συνομιλίες του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο του 2012 ότι είχαν βρεθεί μικρόφωνα στο γραφείο και την κατοικία του.

Σύμφωνα με το CNN Turk, έπειτα από έρευνες σε 12 σπίτια συνελήφθησαν τουλάχιστον 11 αξιωματικοί της αστυνομίας, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης για τις υποκλοπές. Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν κρύψει συσκευές εγγραφής, στο γραφείο και το επίσημο όχημα του επικεφαλής της κυβέρνησης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρώην υπεύθυνοι της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Ερντογάν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ