Η κυβέρνηση διαψεύδει νέα έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι -Θα γίνει όποτε χρειαστεί - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση διαψεύδει νέα έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι -Θα γίνει όποτε χρειαστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Reuters μπορεί να προανήγγειλε έκδοση νέου ομολόγου από την Ελλάδα πριν από τον Αύγουστο, αλλά η κυβέρνηση διέψευσε νέα έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι. Δίχως να διευκρινίσει το χρόνο που αυτό θα συμβεί, σημείωσε ότι θα γίνει από επιλογή και όχι από ανάγκη.

«Τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις, όπως αυτές που ''προαναγγέλλονται'' με σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση ''υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών''», σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα του Reuters για την έκδοση νέου ομολόγου.

«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ υπογράμμισε την ικανοποίηση της κυβέρνησης από τη σημερινή άντληση ποσού 1,3 δις ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

«Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση επιστροφής στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ