Ο Χίτλερ ήθελε να «αναστήσει» προϊστορικά ζώα -Θα τα έκανε θηράματα για χάρη των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Χίτλερ ήθελε να «αναστήσει» προϊστορικά ζώα -Θα τα έκανε θηράματα για χάρη των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί [εικόνα]

Ο Χίτλερ ήθελε να «αναστήσει» προϊστορικά ζώα -Θα τα έκανε θηράματα για χάρη των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό πως ο Χίτλερ είχε στο μυαλό του αμέτρητες παρανοϊκές σκέψεις, κάποιες από τις οποίες ευτυχώς και δεν υλοποίησε ποτέ. Μια από αυτές, όσο περίεργη και να φαίνεται, ήταν να «αναστήσει» προϊστορικά ζώα, ώστε το κυνήγι της άριας φυλής να γίνει πιο... ιδιαίτερο. Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ηγέτης του γερμανικού κράτους είχε μισθώσει τους καλύτερους επιστήμονες της εποχής, ώστε να επαναφέρουν στη ζωή πλάσματα που ζούσαν στο πλανήτη πριν από περίπου 9.000 χρόνια.

Μεταξύ άλλων, οι Γερμανοί προσπαθούσαν να ξαναδώσουν ζωή σε ένα αρχαίο είδος αγρίων αγελάδων. Γνωστές ως Auroch, οι αγελάδες είχαν ύψος που αρκετές φορές ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, ενώ έφεραν τεράστια κέρατα. Ο Χίτλερ ήθελε να «αναγεννήσει» αυτό το προϊστορικό είδος για ένα και μοναδικό λόγο. Για να το χρησιμοποιήσει ως κύριο θήραμα των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί, κάνοντας έτσι το κυνήγι τους πιο ενδιαφέρον.

Μια ομάδα από πολύ έμπειρους επιστήμονες είχε επικεντρωθεί στον... άρρωστο στόχο του Γερμανού δικτάτορα. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν ανέπαφο το γεννητικό υλικό στα κόκαλα του συγκεκριμένου είδους που είχαν βρεθεί, ώστε να μπορέσουν να δώσουν εκ νέου ζωή στις αρχαίες αγελάδες. Οι Auroch ζούσαν άλλοτε στα σημερινά εδάφη της Γερμανίας και με την «αναγέννηση» τους ο Χίτλερ αποσκοπούσε να τονώσει το φρόνημα του στρατού του.

Επιμελητής αυτής της προσπάθειας ήταν ο Γκόρινκ, ο ίδιος άνθρωπος που ίδρυσε και την μυστική κρατική αστυνομία, γνωστή και ως Γκεστάπο. Ο Γκόρινκ ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ και αποτελούσε ηγετικό μέλος του Τρίτου Ράιχ. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια από το ντοκιμαντέρ του National Geographic, ο Γερμανός ήθελε να τοποθετήσει τα άγρια προϊστορικά ζώα στο δάσος Białowieża της Πολωνίας.

«Πρόκειται μόνο για ένα μικρό κεφάλαιο από τη μεγάλη ιστορία του όλου σχεδίου των Ναζί που ήθελαν να συνδέσουν τη δράση τους με το παρελθόν και να χτίσουν την αξιοπιστία τους πάνω σε αυτό. Βασίζονταν στη λογική της ιστορικής κληρονομιάς την οποία υποτίθεται ότι ήθελαν να διαφυλάξουν για τον λαό τους την ώρα που κατακτούσαν την Ευρώπη.» δηλώνει ο λέκτορας Ευρωπαϊκής ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cardiff, Τόμπι Θάκερ.

«Υποστήριζαν πως δεν είναι ένας καινούργιος στρατός, αλλά ότι είναι μια καθαρή φυλή που έχει ιστορία 2.000 χρόνων και κατάγεται από άλλες φυλές που ζούσαν στα αρχαία δάση. Με το να αναβιώσουν ζώα τέτοιου είδους, ήθελαν να δώσουν στους εαυτούς τους μια νέα ιστορία. Για τον Γκόρινκ, το κυνήγι τέτοιων θηρίων ήταν μια από τις πιο τιμητικές δραστηριότητες. Οι επίλεκτοι στρατιώτες των Ναζί θα είχαν την ευκαιρία να κυνηγούν μεγαλύτερα και πιο επιθετικά ζώα, κάτι που για κάποιο λόγο θεωρούταν σημαντικό για την εκπαίδευση τους αλλά και τιμητικό ταυτόχρονα.» προσθέτει ο Βρετανός ιστορικός.

Φυσικά το σχέδιο του Χίτλερ ποτέ δεν υλοποιήθηκε, αφού μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα εργαστήρια βομβαρδίστηκαν. Αυτό που πρόλαβε να κάνει ο γερμανικός στρατός ήταν να «καθαρίσει» το πολωνικό δάσος από ντόπιους και Εβραίους αλλά και να αποκλείσει τη περιοχή.

Δείτε μια φωτογραφία της αγελάδες Auroch, ένα από τα είδη που θέλησε να επαναφέρει στη ζωή ο Χίτλερ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ