Μείωση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης ζητούν τα επιμελητήρια - iefimerida.gr

Μείωση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης ζητούν τα επιμελητήρια

mihalos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή προς τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, απέστειλε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με τις προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας για την αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας.


Στην επιστολή του, αφού πρώτα συγχαίρει τον κ. Χαρδούβελη για τα νέα του καθήκοντα, τον ενημερώνει για τις βασικές προτάσεις επιμελητηριακής κοινότητας αναφορικά με την αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας.

Αυτές είναι:

  • η ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος  ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης του εισοδήματος,
  • η φορολόγηση των επιχειρήσεων με συντελεστή 15%,
  • η εκλογίκευση των προστίμων.

«Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και αποδοτικού φορολογικού συστήματος με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Δυστυχώς, όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς παρά το γεγονός της υπερφορολόγησης που υφίστανται οι επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα οι φορολογούμενοι, τα φορολογικά έσοδα, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, παραμένουν συγκριτικά χαμηλά», σημειώνεται στην επιστολή του κ. Μίχαλου.

Τα επιμελητήρια δηλώνουν σύμφωνα με κάθε πρόταση για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβλήθηκε το 2010 στα καινούργια Ι.Χ. αυτοκίνητα με εργοστασιακή τιμολογιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ και στα μεταχειρισμένα Ι.Χ. με εργοστασιακή τιμολογιακή αξία μεγαλύτερη των 16.000 ευρώ, την μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα αυτοκίνητα, τις κατοικίες, τις πισίνες και τα σκάφη αναψυχής που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Στη βάση αυτή, η ΚΕΕΕ σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν να φορολογείται η διαφορά μεταξύ των πραγματικών εισοδημάτων και των τεκμαρτών εισοδημάτων των φορολογουμένων, όταν η διαφορά αυτή οφείλεται σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων με ευθύνη της πολιτείας και όχι σε αύξηση της περιουσίας με ευθύνη του φορολογούμενου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ