Στο Βυζαντινό Μουσείο εισέβαλαν οι απολυμένες καθαρίστριες [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο Βυζαντινό Μουσείο εισέβαλαν οι απολυμένες καθαρίστριες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο όπου πραγματοποείτο η άτυπη σύνοδος αξιωματούχων της ΕΕ, εισέβαλαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες ύψωσαν πανό με το οποίο ζητούσαν την επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες ενώθηκαν με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το μουσείο και στη συνέχεια μπήκαν στον αύλειο χώρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι σχολικοί φύλακες.

Παράλληλα, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) Αττικής, Στερεάς και Νήσων έχει προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «συνεχίζει τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης του ΥΠΠΟΑ, μείωσης ή κατάργησης των οργανικών θέσεων, ενάντια στη μισθολογική υποβάθμιση, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, όπως κι αν βαφτιστούν, και την ιδιωτικοποίηση».

Παράλληλα, διεκδικεί «ένα δημόσιο που θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και θα προασπίζεται τα κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πολιτισμό» ενάντια, όπως τονίζει, σε «κάθε "μεταρρύθμιση" που στόχο έχει να κομματικοποιήσει τον δημόσιο τομέα ή να τον κάνει έρμαιο στα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα, όπως το σχέδιο νόμου που εξήγγειλε το ΥΔΜΗΔ για τις αλλαγές στις κρίσεις των προϊστάμενων».

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ