Eντινγκερ: Τα χρήματα που χρειάζονται για να σωθεί η Ελλάδα είναι φιστίκια μπροστά στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Eντινγκερ: Τα χρήματα που χρειάζονται για να σωθεί η Ελλάδα είναι φιστίκια μπροστά στην Ουκρανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία, μία χώρα με πληθυσμό 45 εκατομμυρίων κατοίκων, τότε η Ελλάδα είναι “φιστίκια” σε σχέση με αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έντινγκερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Ο κ. Έντινγκερ προέβη σε αυτό το σχόλιο σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι το κόστος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα ήταν ασήμαντο μπροστά στα ποσά που απαιτούνται για να ανακάμψει οικονομικά η Ουκρανία.

Ο κ. Έντινγκερ επεσήμανε ότι οι προσπάθειες στήριξης της Ουκρανίας θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου «10 ή 15 ετών», και θα απαιτήσουν βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τη συμμετοχή «των φορολογουμένων μας, των ψηφοφόρων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και άλλων». Προειδοποίησε πάντως πως το τίμημα του να μην δοθεί βοήθεια «θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη», καθώς θα σημαίνει εμφύλιο πόλεμο και «διάλυση μίας τόσο μεγάλης χώρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ