Επιχείρηση «ρύζι Πακιστάν»- Πώς το καρτέλ της Φιλοθέης συσκεύαζε σε τσουβάλια την ηρωίνη για να την προωθήσει στο Βέλγιο - iefimerida.gr

Επιχείρηση «ρύζι Πακιστάν»- Πώς το καρτέλ της Φιλοθέης συσκεύαζε σε τσουβάλια την ηρωίνη για να την προωθήσει στο Βέλγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι έξι από τους 12 συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης η οποία εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη σε βίλα της Φιλοθέης και σε αποθήκη στο Κορωπί. Τα υπόλοιπα άτομα θα απολογηθούν την Τετάρτη.

«Βάφτισαν» ρύζι την ηρωίνη με προορισμό το Βέλγιο

Έλληνες και Αμερικανοί αξιωματικοί που παρακολουθούσαν επί μήνες τις κινήσεις του καρτέλ, είχαν πληροφορίες ότι θα επιχειρήσουν την εισαγωγή στην Ελλάδα τεράστια ποσότητας ηρωίνης από Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν με προορισμό το Βέλγιο. Μάλιστα μέσα στα τσουβάλια υπήρχε η ένδειξη «συσκευασμένο ρύζι Πακιστάν».

Οι ίδιες πληροφορίες προσδιόριζαν ως δράστες άτομα τουρκικής καταγωγής που έχουν πάρει βελγική υπηκοότητα από κοινού με Ελληνες συνεργούς που διέμεναν στη μονοκατοικία επί της οδού Αθανασίου Διάκου, στη Φιλοθέη.

Οι πέντε αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης πριν σταλεί με νταλίκες στο Βέλγιο. Η μεταφορά των ναρκωτικών από την έπαυλη της Φιλοθέης στο Κορωπί γινόταν με μαύρο τζιπ Mercedes.

Στη δικογραφία περιγράφεται ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν και δόθηκε το «πράσινο φως» για την σύλληψη των διακινητών, δύο από τα μέλη της σπείρας φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο τζιπ, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσαν στο πάρκινγκ του καφέ «Παλιά Aγορά». Από εκεί, το Ι.Χ. παρέλαβε δύο άλλα άτομα που κατευθύνθηκαν στην αποθήκη στο Κορωπί. Οπως περιγράφεται στη δικογραφία, «περί ώρα 20.30 το εν λόγω τζιπ εισήλθε στον χώρο της αποθήκης όπου άμεσα έκλεισαν οι πόρτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ