Ο ανασχηματισμός καθυστέρησε την εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Ο ανασχηματισμός καθυστέρησε την εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναμονή είναι εκατομμύρια φορολογούμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις είτε είναι εκπρόθεσμες είτε είναι εμπρόθεσμες. Εξ αιτίας της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών λόγω του ανασχηματισμού, παραμένει άγνωστος ο χρόνος ενεργοποίησης της εφαρμογής για την υποβολή τους στο TAXISNET.

Τα επιφορτισμένα με το έργο της δημιουργίας της εφαρμογή για τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και είχαν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι του Χ. Θεοχάρη και του πρώην υπουργού Γ. Στουρνάρα. Η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα οδήγησε αυτοδικαίως στη λήξη των συμβάσεων τους και πλέον το ειδικό αυτό προσωπικό είναι στο «αέρα», καθώς δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ή θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ.Δ.Ε., ήταν η ηλεκτρονική υποβολή των συμπληρωματικών-τροποποιητικών δηλώσεων (είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες) να μπορεί να ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου 2014. Ωστόσο, για τεχνικούς λόγους αυτό δεν υλοποιήθηκε.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις , εκ συνόλου 5,5 εκατομμυρίων δηλώσεων, δηλαδή έξι στις 100. Πάντως, από το Υπουργείο Οικονομικών δεν προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να «ποντάρουν» ξανά σε νέα παράταση της προθεσμίας, ενώ εκφράζονται φόβοι για υπερφόρτωση του TAXISNET στα τέλη του μήνα, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ