Στα σκαριά η γραμμή 4 του Μετρό -Οι συρμοί θα κάνουν στάσεις σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Εξάρχεια και Κολωνάκι - iefimerida.gr

Στα σκαριά η γραμμή 4 του Μετρό -Οι συρμοί θα κάνουν στάσεις σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Εξάρχεια και Κολωνάκι

Στα σκαριά η γραμμή 4 του Μετρό -Οι συρμοί θα κάνουν στάσεις σε Γαλάτσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο της επέκτασης του Μετρό, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή της γραμμής 4 ή αλλιώς «U» που θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό.

Η γραμμή 4 του μετρό είναι στην τελική φάση και πλέον αναζητείται η χρηματοδότηση μέσω και κοινοτικών πόρων ώστε τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα. Η νέα γραμμή του μετρό θα δώσει ανάσα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία 9 σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ. Συγκεκριμένα θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η γραμμή θα περιλαμβάνει μάλιστα 29 σταθμούς καθώς θα υπάρχει σύνδεση Ευαγγελισμός – Μαρούσι με 10 σταθμούς - Άλσος Βεΐκου – Περισσός με 2 σταθμούς και Μαρούσι – Εθνική Οδός που θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ