Οι Γερμανοί σκόρπισαν «τρόμο» στο Μουντιάλ: Ισοπέδωσαν την Πορτογαλία με 4-0 στο πρώτο τους παιχνίδι - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί σκόρπισαν «τρόμο» στο Μουντιάλ: Ισοπέδωσαν την Πορτογαλία με 4-0 στο πρώτο τους παιχνίδι

Οι Γερμανοί σκόρπισαν «τρόμο» στο Μουντιάλ: Ισοπέδωσαν την Πορτογαλία με 4 -0
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Γερμανία το ματς με τους Πορτογάλους στην «Αρένα Φοντέ»! Τα «πάντσερ» ισοπέδωσαν με 4-0 την παρέα του Ρονάλντο, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκατοστή τους εμφάνιση σε τελική φάση Μουντιάλ!Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Γερμανούς ο Τόμας Μίλερ που έκανε χατ-τρικ, έφτασε τα οκτώ γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και οδήγησε την ομάδα του στο ιδανικό ξεκίνημα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ο Ρονάλντο δεν φάνηκε, με δέκα παίκτες άφησε την Πορτογαλία ο Πέπε από το 38' καθώς χτύπησε τον Μίλερ και είδε κόκκινη κάρτα!

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο ματς. Δύο για την ομάδα του Μπέντο που είδε τους Κοεντράο και Αλμέιδα να αποχωρούν τραυματίες και μια για τον Λεβ που έχασε τον Χούμελς.

Το ματς:

Η επιλογή του Λεβ να δώσει τον ρόλο του... ενορχηστρωτή στον Λαμ φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του άσου της Μπάγερν Μονάχου αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 8΄από λάθος του Πατρίσιο. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έκανε λάθος γύρισμα, ο Κεντίρα πήρε την μπάλα αλλά πλάσαρε άστοχα και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Το γκολ για την Γερμανία ωστόσο ήρθε στο 11' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλερ, μετά την ανατροπή του Γκέτσε από τον Περέιρα. Από το 1-0 και έπειτα, τα «πάντσερ» κυριάρχησαν απόλυτα και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και τη νευρικότητα των Πορτογάλων που είχαν να επιδείξουν μόνο ένα καλό σουτ του Νάνι στο 25' . Στο 32΄ο Χούμελς έκανε το 2-0 με εντυπωσιακή κεφαλιά ενώ στο 38΄την κατάσταση για τους Πορτογάλους έκανε ακόμα πιο δύσκολη ο Πέπε που αποβλήθηκε για χτύπημα στον Μίλερ. Στο 45' η ισοπεδωτική Γερμανία έκανε το 3-0 με τον Μίλερ να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του απέναντι σε μια Πορτογαλία που έμοιαζε χαμένη στο γήπεδο.

Η Γερμανία μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να συνεχίσει να πιέζει την Πορτογαλία. Μάλιστα στο 51΄είχε διπλή ευκαιρία για το τέταρτο γκολ με τους Εζίλ και Μίλερ απέναντι σε μια ομάδα στην οποία κυριαρχούσαν τα νεύρα και η απογοήτευση. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε καθώς στο ματς όλα είχαν κριθεί. Ωστόσο, η ομάδα του Λεβ όταν έβρισκε αρκετό χώρο, γινόταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ο Ρονάλντο έδειξε οτι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν μπορούσε να βοηθήσει, κάπου εκεί εξαντλούνταν και οι επιλογές των Πορτογάλων επί της ουσίας. Επιπλέον, μετά τον Αλμέιδα στο πρώτο μέρος, τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά και ο Κοεντράο για την ομάδα του Μπέντο. Ο μοναδικός πονοκέφαλος που προέκυψε για τον Λεβ στο ματς αυτό ήταν ο τραυματισμός του Χούμελς που έφυγε με φορείο από το γήπεδο. Όσο για την Πορτογαλία, τα είχε όλα, είχε και τον διαιτητή να μην της δίνει πέναλτι στο 75΄σε μαρκάρισμα του Μερτεζάκερ πάνω στον Έντερ. Και στο 78' ο ασταμάτητος Μίλερ ήρθε από κοντά μετά από κακή εκτίμηση του Πατρίσιο να κάνει το 4-0 και να ολοκληρώσει μια εκπληκτική εμφάνιση και νίκη της ομάδας του. Το ματς τέλειωσε με σπουδαία επέμβαση του Νόιερ σε μακρινό φάουλ του Ρονάλντο.

MVP του coppa.gr: Τι να πει κανείς; Φυσικά και ο Τόμας Μίλερ με τα τρία γκολ που πέτυχε είναι ο πολυτιμότερος παίκτης μιας αναμέτρησης που είχε ουσιαστικά... μια ομάδα στο γήπεδο. Την Γερμανία.

Πού κρίθηκε: Είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάτι τέτοιο αφού οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι από την αρχή ως το τέλος. Ωστόσο υπάρχει το διάστημα 30-40' στο ματς που τελειώνουν όλα. Ο Χούμελς κάνει στο 32'το 2-0 και ο Πέπε στο 38' βλέπει κόκκινη κάρτα και κάνει το έργο της ομάδας του ακατόρθωτο.

Συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Χούμελς (73΄Μουστάφι), Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Εζίλ (63΄Σίρλε), Κεντίρα, Λαμ, Κροός, Γκέτσε, Μίλερ (81' Ποντόλσκι)

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Πέπε, Άλβες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Κοεντράο (65΄Αντρέ Αλμέιδα), Μουτίνιο, Αλμέιδα (28' Έντερ), Μεϊρέλες, Νάνι, Περέιρα, Ρονάλντο

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Φωτογραφίες ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ