Η χρήση του email μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς; Προτάσεις για να «απαλλαγείτε» από την τεχνολογία - iefimerida.gr

Η χρήση του email μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς; Προτάσεις για να «απαλλαγείτε» από την τεχνολογία

Η χρήση του email μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς; Προτάσεις για να «απαλλαγείτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Bert Jacobs πρεσβεύει ότι η χρήση του email μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που πιστεύει η πλειονότητα του κόσμου.

Ο συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Life Is Good, Bert Jacobs, παρομοιάζει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με φυλακή και λέει ότι όταν σταμάτησε πια να το χρησιμοποιεί συνειδητοποιήσε ότι είχε πάρει μία από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο παραγωγικός και αποδοτικός» είπε ο Bert Jacobs τον περασμένο μήνα, σε ένα συνέδριο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ και συμπλήρωσε «Οι άνθρωποι ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο πηγαίνοντας πάνω-κάτω στα email τους»

Ο Bert Jacobs πιστεύει ακράδαντα ότι δεν χρειάζεται email μια επιχείρηση και το εφαρμόζει «Οι άνθρωποι μπορούν πάντα να βρουν κάποιον αν το θέλουν πραγματικά, είτε μέσω τηλεφώνου είτε αυτοπροσώπως» λέει.

Η εγκατάλειψη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμβαδίζει πάντως και με την γενικότερη αισθητική του Jacobs, καθώς η εταιρία του έχει μια hippie αισθητική αλλά και ο ίδιος στην ομιλία του στο εν λόγω συνέδριο επέλεξε να είναι πολύ χαλαρά ενδεδυμένος, φορώντας Τ-shirt και βερμούδα. Στο συνέδριο έδειξαν και άλλοι να συμμερίζονται την άποψη του λέγοντας πως πράγματι η εξάρτησή τους από την τεχνολογία μείωσε την παραγωγικότητα τους.

Ομιλητές του συνεδρίου εξήγησαν τι τους κάνει παραγωγικούς

Naveen Jain:«Μια βόλτα μακριά από όλους και λίγο περπάτημα»

Brittany Hodak: «Μια φορά την εβδομάδα δουλεύω από το σπίτι μου, έχω διαπιστώσει ότι πολλές φορές ξοδεύω περισσότερο χρόνο ως μάνατζερ του προσωπικού παρά για να παίρνω στρατηγικές αποφάσεις για την επιχείρηση. Έτσι, τραβώντας τον εαυτό μου μια φορά την εβδομάδα μακριά απο την επιχείρηση με βοηθάει να έχω καλύτερη εικόνα για τα πράγματα»

Kim Kaupe: «Ένας καθαρός και όμορφος χώρος, ένα ωραίο σημειωματάριο, ένα στυλό της αρεσκείας μου και ένα καθαρό γραφείο με κάνουν να είμαι πιο παραγωγικός»

Julia Hartz: «Οι σημειώσεις σε Post-it»

Jordan Goldman :«Eκκεντρικά προϊόντα γραφείου εμπνέουν περισσότερο»

Mark Cuban:«Το θερμαινόμενο κάθισμα τουαλέτας μου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ