Η Ελλάδα τρίτος κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη -Σαντορίνη, Κέρκυρα, Μύκονος στην κορυφή - iefimerida.gr

Η Ελλάδα τρίτος κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη -Σαντορίνη, Κέρκυρα, Μύκονος στην κορυφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας για το 2014.

Τα πιο δημοφιλή λιμάνια είναι η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Μύκονος ενώ ο Πειραιάς βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των λιμανιών εκκίνησης κρουαζιέρας, με 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Το 2013 η άμεση οικονομική προσφορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ήταν 574 εκατομμύρια ευρώ κατατάσσοντάς την στην έβδομη θέση της Ευρώπης, με 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Ευρώπης, Κυριάκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία πολύ σημαντική αγορά για την ευρωπαϊκή βιομηχανία κρουαζιέρας και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, σε συνεργασία με τις τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που εξακολουθούν να εμποδίζουν τις επενδύσεις στη χώρα, από τα λιμενικά τέλη και την ελλιπή ανάπτυξη των υποδομών».

Η κρουαζιέρα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας

Στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας συνεχίζει να παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση, καθώς το 2013 αποτέλεσε άλλη μία χρονιά δυναμικής ανάπτυξης.

Το 2013 τα έσοδα από την κρουαζιέρα στην Ευρώπη έφτασαν τα 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013. Σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, το 2013 η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα αντιπροσώπευσε 339.417 θέσεις εργασίας, ενώ οι απολαβές των εργαζομένων ανήλθαν σε 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση της τάξης του 4% συγκριτικά με το 2012.

Υπολογίζεται ότι 6,4 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης έκαναν διακοπές με κρουαζιέρα το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2012, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου των επιβατών κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο.

Αυτήν τη στιγμή, 43 εταιρείες κρουαζιέρας που εδρεύουν στην Ευρώπη δραστηριοποιούνται με 125 κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 145.000 κλινών, ενώ επιπλέον 73 κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 104.000 κλινών έχουν δρομολογηθεί στη γηραιά Ήπειρο από 24 μη ευρωπαϊκές εταιρείες.Τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία που ναυπηγούν αυτήν τη στιγμή τα περισσότερα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο, σημείωσαν αύξηση στα έσοδά τους κατά 4,7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ