Πέντε άγνωστες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων -Στεγνώνει καλσόν, ρευστοποιεί τη μάσκαρα... [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε άγνωστες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων -Στεγνώνει καλσόν, ρευστοποιεί τη μάσκαρα... [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν νομίζετε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμεύει μόνο για το ζέσταμα του γεύματός σας πλανάσθε. Η... μαγική αυτή συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγνώσετε γρήγορα τις κάλτσες σας, να επαναφέρετε το μέλι σας που έχει ζαχαρώσει, να αποξηράνετε βότανα, αλλά και να.... δώσετε παράταση ζωής στη μάσκαρά σας που έχει πετρώσει.

Aκολουθούν πέντε άγνωστες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων:

  • Αποξηράνετε βότανα


Σε περίπτωση που κάποιος μαζέψει φρέσκα βότανα, όπως ρίγανη, βασιλικό και τσάι και θελήσει να τα αποξηράνει θα πρέπει να τα τοποθετήσει σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για πάρα πολλές μέρες. Ωστόσο, μπορεί να επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία της αποξήρανσης τοποθετώντας τα βότανα στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού φυσικά έχει στρώσει πρώτα σε αυτόν χαρτοπετσέτες. Ανάλογα με το βότανο χρειάζονται από 40 δευτερόλεπτα έως τρία λεπτά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Στεγνώστε το καλτσόν σας

Πόσες φορές ψάχνετε ένα καλτσόν για να ντυθείτε γρήγορα-γρήγορα και να πάτε στο γραφείο και το μόνο που βρίσκετε είναι αυτό στο καλάθι με τα άπλυτα; Πολλές. Ολες το έχουν πάθει. Λύση στο αδιέξοδο μπορεί να δώσει ο φούρνος μικροκυμάτων και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά. Πλένετε στο χέρι το καλσόν, το στύβετε και αφού τοποθετήσετε χαρτοπετσέτες στο φούρνο μικροκυμάτων το βάζετε μέσα, σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.

  • Καστανή ζάχαρη


Η καστανή ζάχαρη εάν δεν είναι τοποθετημένη σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας γίνεται πέτρα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για να την επαναφέρετε στην προηγούμενη μορφή της τοποθετήστε την σε ένα γυάλινο μπολ, καλύψτε το με μια υγρή πετσέτα και τοποθετήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.

  • Επαναφέρετε το μέλι σας

Το μέλι, όσο περνάει ο καιρός κρυσταλλώνει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και για πέταμα. Τοποθετώντας το κουτί με το μέλι, χωρίς το καπάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα θα γίνει ξανά ρευστό και έτοιμο για να το απλώσετε στο ψωμί σας.

Επαναφέρετε τη μάσκαρά σας

Καθώς περνάει ο καιρός, όπως όλες οι γυναίκες έχουν διαπιστώσει, η μάσκαρα ξεραίνεται. Οι περισσότερες την πετούν. Ακόμη και αν το περιεχόμενο είναι αρκετό, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Λάθος. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει ξανά ρευστή και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί. Αφαιρέστε το βουρτσάκι και τοποθετήστε το μπουκαλάκι της μάσκαρα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, για να δημιουργηθούν ατμοί και να ρευστοποιηθεί το υλικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ