Το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση οκτώ Δημόσιων φορέων - iefimerida.gr

Το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση οκτώ Δημόσιων φορέων

Το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση οκτώ Δημόσιων φο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με 11 αποφάσεις της (2179-2189/2014) απέρριψε τις προσφυγές οκτώ Δημόσιων φορέων (Ανωνύμων Εταιρειών) που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των εν λόγω φορέων.

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές και όλους τους ισχυρισμούς ως απαράδεκτους των Σωματείων και εργαζομένων πολιτών στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό - Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Όμως, εννέα μέλη του δικαστηρίου μειοψήφησαν υποστηρίζοντας ότι τα Σωματεία δικαιούνται (έχουν έννομο συμφέρον) να προσφύγουν στο ΣτΕ για το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ .

Παράλληλα, αναφέρει το ΣτΕ, ότι η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ