Το παγκόσμιο τζετ σετ βάζει πλώρη για Κύπρο: Μαρίνα Λεμεσού το νέο Μόντε Κάρλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το παγκόσμιο τζετ σετ βάζει πλώρη για Κύπρο: Μαρίνα Λεμεσού το νέο Μόντε Κάρλο [εικόνες]

Το παγκόσμιο τζετ σετ βάζει πλώρη για Κύπρο: Μαρίνα Λεμεσού το νέο Μόντε Κάρλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε νέο hot spot για το διεθνές τζετ σετ, αφού πάμπλουτοι αγοραστές από όλο τον κόσμο, βάζουν στο στόχαστρο τη Μαρίνα Λεμεσού, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυτελείς παραθαλάσσιες αναπτύξεις στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και τη Μέση Ανατολή. Εχει χαρακτηριστεί ως το «Μόντε Κάρλου της Κύπρου» και είναι εφάμιλλη της Marina Grande στο Κάπρι και της Dubai Marina στην ομώνυμη πόλη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Εθνος της Κυριακής, η Marina Limassol άνοιξε πριν λίγες ημέρες τις πύλες της για το ευρύ κοινό, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 350.000.000 ευρώ αποτελεί ένα πολυτελές θέρετρο μεικτής χρήσης με δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών, κατοικίες και εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα. Το σύνθημα του πρότζεκτ είναι «Living in the Sea» και όπως εξομολογείται ο δημιουργος του, ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Χαβιέ Μπολ, είχε ως πρότυπο την Μαρίνα του Μόντε Κάρλο στο Μονακό και το Port Grimaud στο Σεν Τροπέ.

Το έργο περιλαμβάνει λιμενικές εγκαταστάσεις που μπορούν να δεχθούν έως και 650 σκάφη αναψυχής και υπερπολυτελείς θαλαμηγούς μήκους έως και 115 μέτρων, ενώ στη στεριά καταλαμβάνει περίπου 40.000 τμ και περιλαμβάνει 263 οικιστικές μονάδες (74 επαύλεις και 162 διαμερίσματα). Οσο για την διασκέδαση των ενοίκων, υπάρχουν 14 εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, καθώς και 40 καταστήματα, γυμναστήριακαι spa center, πολιτιστικό κέντρο και χώρο στάθμευσης για 750 αυτοκίνητα.

Ηδη οι πρώτοι επενδυτές έχουν εμφανιστεί, αφού οι πολυτελείς κατοικίες που ξεπερνούν σε κόστος τα 130.000.000 ευρώ έχουν πωληθεί σε ενδιαφερόμενους από Κύπρο, Ρωσία, Λίβανο και Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ