Αίμα στην Ουκρανία: 49 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από την κατάρριψη αεροσκάφους από φιλορώσους [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Αίμα στην Ουκρανία: 49 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από την κατάρριψη αεροσκάφους από φιλορώσους [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαράντα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέρριψαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος πάνω από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.Λίγο νωρίτερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε από τους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ.

«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αντιαεροπορικά πυρά και αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατιώτες, όπλα, εξοπλισμός και εφόδια» βρίσκονταν στο αεροσκάφος. Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας μετά από αυτή την εξέλιξη.
«Ολοι όσοι ενέχονται σε κυνικές ενέργειες τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Όμως οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση», ανέφερε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο.

Αίμα στην Ουκρανία: 49 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από την κατάρριψη αεροσκάφους από φιλορώσους [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αίμα στην Ουκρανία: 49 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από την κατάρριψη αεροσκάφους από φιλορώσους [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ