Ηρωίνη, διαμάντια, εφοπλιστές, πολυτελής ζωή και ξέπλυμα χρήματος: Ετσι δρούσε το καρτέλ της Φιλοθέης - iefimerida.gr

Ηρωίνη, διαμάντια, εφοπλιστές, πολυτελής ζωή και ξέπλυμα χρήματος: Ετσι δρούσε το καρτέλ της Φιλοθέης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Λιμενικό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση την Παρασκευή.Ο, φερόμενος ως εφοπλιστής, Ευθύμιος Γιανουσάκης σε συνεργασία με την πρώην γυναίκα του και άλλους συγγενείς είχε συστήσει μια καλά οργανωμένη σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που είχε δεσμούς με το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ευκατάστατες οικογένειες των βορείων προαστίων, όπως, αυτή της πρώην γυναίκας του Γιανουσάκη, καθώς η βίλα της Φιλοθέης ανήκε στον πατέρα της, ο οποίος έχει αποβιώσει, και ήταν γνωστός έμπορος διαμαντιών στην Αθήνα.

Επιπλέον, εάν ευσταθούν οι ισχυρισμού του 40χρονου συλληφθέντα, στην εξίσωση μπαίνουν και τα τέσσερα πετρελαιοφόρα που φέρεται να έχει στο Ντουμπάι.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και τα όσα προκύπτουν από την δικογραφία οι διακινητές χρησιμοποιούσαν την βίλα της Φιλοθέης ως διαμετακομιστικό κέντρο όπου αποθήκευαν τα ναρκωτικά προτού αρχίσουν να τα διοχετεύουν στην Ευρώπη, με κύριο προορισμό το Βέλγιο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως εφοπλιστή, αλλά και η μητέρα της, καθώς, το σπίτι ανήκει στην οικογένειά τους.Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί ο ενεργός ρόλος που είχε ο 15χρονος γιος του Ευθύμη Γιανουσάκη, ο οποίος δρούσε ως τσιλιαδόρος της οργάνωσης και φέρεται τη στιγμή της εισβολής των δυνάμεων του λιμενικού στο σπίτι να ειδοποίησε άλλα μέλη της σπείρας μέσω sms.

Κεντρικό πρόσωπο και εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας από τους Τούρκους συλληφθέντες, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και φέρεται να διήγε πολυτελή ζωή στην Αθήνα. Δραστηριοποιούταν κυρίως στα βόρεια προάστια και φέρεται να είχε επενδύσει σε αλυσίδες καταστημάτων, ενώ το ΣΔΟΕ κάνει «φύλλο και φτερό» τα υπάρχοντα στοιχεία για να διαπιστώσει που υπάρχουν περιπτώσεις «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν έλθει ήδη σε επαφή με επιχειρηματία των νοτίων προαστίων για να αγοράσουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα επενδύοντας δεκάδες εκατομμύρια και ξεπλένοντας με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης.

Υπενθυμίζεται ότι στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη -συσκευαστήριο στο Κορωπί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.113 κιλά ηρωίνης, με αξία 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε στην «αγορά» να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια.

Ποιος είναι ο σκιώδης εφοπλιστής Ευθύμης Γιανουσάκης

Ο 40χρονος συλληφθείς Ευθύμης Γιανουσάκης είχε κεντρικό ρόλο στο καρτέλ, καθώς, πέρα από τη βίλα στη Φιλοθέη που παρείχε, με τη συμμετοχή της πρώην γυναίκας του, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη από όπου πιθανότατα συντόνιζε τις ενέργειες για τη μεταφορά των ναρκωτικών από το Ιράν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 75 ετών, και η οικιακή βοηθός.Ο Γιανουσάκης δήλωσε στις αρχές ότι είναι εφοπλιστής με επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ, ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση.

Από την πλευρά τους οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του Γιανουσάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι άγνωστος σε αυτούς τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Τα νέα στοιχεία της δικογραφίας

Οι έντεκα συλληφθέντες βρίσκοντα σε κρατητήρια του Λιμενικού Σώματος και έχουν πάρει παράταση για να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο, από τη δικογραφία, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή», προκύπτουν νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Στα έγγραφα της δικογραφίας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ηρωίνη θα ήταν κρυμμένη σε σάκους με την ένδειξη «Long Grain Rice» καθώς και ότι η εξαγωγή του παράνομου φορτίου θα γινόταν μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Κερατσινίου.Οπως αποκαλύπτεται οι Αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα λίγο πριν εξάγει την ηρωίνη στο Βέλγιο. Με βάση τα δικαστικά έγγραφα τα ναρκωτικά θα μεταφέρονταν με εμπορευματοκιβώτια που υποτίθεται ότι θα μετέφεραν σάκους ρυζιού από το Πακιστάν.

Οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος τελούσαν υπό παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα, ενώ στη δικογραφία καταγράφονται λεπτομερώς τα δρομολόγια ενός μαύρου τζιπ Mercedes από την έπαυλη της Φιλοθέης στην αποθήκη του Κορωπίου. Στο συσκευαστήριο οι τουκρικής καταγωγής Βέλγοι υπήκοοι συσκεύαζαν την ηρωίνη και την τοποθετούσαν σε σάκους μαρμαρόσκονης.

Ενδεικτικά, στη δικογραφία αναφέρεται ότι στις 7 το απόγευμα της 12ης Ιουνίου το μαύρο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα μετέβη στην έπαυλη της Φιλοθέης απ΄ όπου αποχώρησε μια ώρα αργότερα με προορισμό καφετέρια της Φιλοθέης. Οι δύο πρώτοι επιβάτες στάθμευσαν το τζιπ στο parking του καταστήματος από όπου το παρέλαβαν δύο Τούρκοι συνεργοί τους με τελικό προορισμό τους την αποθήκη στο Κορωπί. Τα επίσημα έγγραφα που συνέταξαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού αναφέρουν ότι μετά την αποχώρησή του από την έπαυλη της Φιλοθέης το μαύρο τζιπ «φαινόταν να έχει μεγαλύτερο φορτίο από το φυσιολογικό κατ όψιν».

Τέλος, τα δικαστικά έγγραφα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» καταγράφουν και συλλήψεις μελών του κυκλώματος για μεταφορά μικρότερων ποσοτήτων ηρωίνης σε Σκόπια και Αλβανία. Αυτές οι υποθέσεις, ωστόσο, παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά ούτως ώστε το καρτέλ της Φιλοθέης να μην υποπτευθεί πως επίκειται η μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ