Το νέο οικονομικό επιτελείο -Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιλέγει συνεργάτες - iefimerida.gr

Το νέο οικονομικό επιτελείο -Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιλέγει συνεργάτες

Το νέο οικονομικό επιτελείο -Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιλέγει τους συνεργάτες του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών ήταν η αρχή. Επειτα, όμως από την αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Γκίκα Χαρδούβελη αλλάζει και όλο το οικονομικό επιτελείο, καθώς ο νέος υπουργός επιλέγει τα στελέχη που θα αποτελέσουν το επιτελείου του.

Αλλαγή φρουράς θα υπάρξει τόσο στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), όσο και στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ βέβαια τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επιλογή του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Χαρδούβελης συγκροτεί το επιτελείο του σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και παρότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έχουν ακουστεί ήδη τα πρώτα ονόματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους», για τη θέση του επικεφαλής του ΣΟΕ, που θεωρείται το δεξί χέρι του κάθε υπουργού Οικονομικών, έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Μανώλη Μαματζάκη. Ο καθηγητής του βρετανικού Πανεπιστημίου Sussex είχε διατελέσει μέλος του Συμβουλίου επί υπουργίας Γιώργο Αλογοσκούφη και ξέρει το αντικείμενο.

Από το ΣΟΕ αποχωρεί ο Πάνος Τσακλόγλου, που τις προηγούμενες ημέρες έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις του EuroWorking Group, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνοδεύσει τον κ. Χαρδούβελη στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη για το Eurogroup, ή αν εκεί θα βρεθεί ο διάδοχός του.

Από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών αποχωρεί η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου που, όπως και ο κ. Τσακλόγλου, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Η αποχώρησή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν σχετίζεται με την αντικατάσταση του κ. Στουρνάρα, αλλά με το γεγονός ότι ο διπλωμάτης σύζυγός της ανέλαβε θέση στο Παρίσι, κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πριν από τον ανασχηματισμό.

Ως πιθανή διάδοχός της εμφανίζεται η Ελένη- Στυλιανή Ρωμαΐδου, στέλεχος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΕΕ, ως προϊσταμένη της Οργανικής Μονάδας Οικονομικής Πολιτικής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ