Αυξάνεται ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών -Τι δείχνουν οι αριθμοί - iefimerida.gr

Αυξάνεται ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών -Τι δείχνουν οι αριθμοί

Αυξάνεται ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών -Τι δείχνουν οι αριθμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότεροι γίνονται οι αιώνιοι φοιτητές, με 4 στους 10 να μην έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έπειτα από 12 χρόνια, την ώρα που οι καταλήψεις και οι διπλές εξεταστικές κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση πτυχίο.

Τα κορίτσια τα καταφέρνουν καλύτερα από τα αγόρια, καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους πρωτοετείς. Κυρίως επειδή προέρχονται από την κόπωση των πανελλαδικών εξετάσεων, αδυνατούν σχεδόν στο σύνολό τους να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς στο πανεπιστήμιο.

Αυτά αποκαλύπτει μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το «Εθνος». Πρόκειται για καταγραφή των αιώνιων φοιτητών στο εν λόγω ίδρυμα, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τον επίκουρο καθηγητή, Κωνσταντίνο Μπεθάνη, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει δεν απέχει πολύ από την κατάσταση σε άλλα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιήσει αναλυτικά σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το 2000 μπήκαν 565 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους οποίους 12 χρόνια αργότερα αποφοίτησαν οι 358, δηλαδή το 63,4%. Από αυτούς, το 17,2% ολοκλήρωσε τις σπουδές μέσα σε επτά χρόνια, η πλειονότητα (40,4%) σε 7-10 χρόνια ενώ το 5,8% χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία.

Φωτογραφία: Eurokinissi


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ