Η παρανοϊκή διαδικασία των εξετάσεων στα σχολεία της Κίνας -Μια αγχωτική διαδικασία για γερά νεύρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η παρανοϊκή διαδικασία των εξετάσεων στα σχολεία της Κίνας -Μια αγχωτική διαδικασία για γερά νεύρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 9,8 εκατομμύρια Κινέζοι μαθητές γυμνασίου έδωσαν εξετάσεις για την προαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις gaokao όπως ονομάζονται, στις 7 και 8 Ιουνίου.

Η διήμερες εξετάσεις εγείρουν επικριτικά σχόλια από ορισμένους εκπαιδευτικούς κύκλους, λόγω της απίστευτης πίεσης που ασκείται στους μαθητές. Ενδεικτικό είναι ότι κατά το gaokao έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών.

Το Λύκειο Hengshui, το καλύτερο σχολείο με υψηλή βαθμολογία επιτυχίας στο gaokao τα τελευταία 14 χρόνια, πορεύεται με δυο χαρακτηριστικά μότο: «Η ζωή δεν είναι πρόβα, γιατί δεν θα έχεις την ευκαιρία να την ζήσεις ξανά», και «Εαν δεν έχεις πεθάνει από σκληρή δουλειά, απλώς δούλεψε περισσότερο».

Στο συγκεκριμένο σχολείο, οι μαθητές απαγορεύονται να έχουν κινητό τηλέφωνο ενώ οι διακοπές τους είναι μια μόλις ημέρα κάθε μήνα και στις αίθουσες είναι τοποθετημένες κάμερες προκειμένου να καταγράφονται οι... τεμπέληδες μαθητές. Αυτές οι στρατιωτικού τύπου τακτικές είναι συνηθισμένες στα aokao-sweatshops, στα σχολεία δηλάδή που προετοιμάζουν τα παιδιά για τις gaokao.

Γονείς περιμένουν έξω από τα σχολεία

Κάμερες παρακολούθησης

Μετά το τέλος των εξετάσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ