«Ευρώπη, ξύπνα!» -Φόβοι του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου για την άνοδο των ακροδεξιών - iefimerida.gr

«Ευρώπη, ξύπνα!» -Φόβοι του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου για την άνοδο των ακροδεξιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ανησυχία για την άνοδο των ακροδεξιών, των ναζιστών και γενικώς των φανατικών, έτσι όπως διαφάνηκε και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, σημειώνει με επίταση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, Μοσέ Καντόρ.

Με άρθρο του στην Wall Street Journal σημειώνει πως πλέον οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν μπορούν να κρύβουν τα πρόσωπά τους μέσα στην άμμο και να μην διαχειρίζονται τα ζητήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, τη στιγμή που αυτά απλώνονται σε όλη την ήπειρο.

Το μήνυμα που έστειλαν αρκετοί ψηφοφόροι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν αυτό της απέχθειας προς τα παραδοσιακά κόμματα , με αποτέλεσμα να οδηγηθούν προς κομματικούς σχηματισμούς που βρίσκονται στην άκρα δεξιά.

Η προσπάθεια αυτών των κομμάτων θα είναι να διαλύσουν την πραγματική ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η ενότητα και η συναδέλφωση. Αυτό που προτείνει ο κ. Καντόρ είναι μια διεθνής ένωση από φορείς υψηλού κύρους που θα αντιπαραταχθούν ανοιχτά με τους νεό-Ναζί, ενώ και οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών οφείλουν να ενισχύσουν το νομικό οπλοστάσιο των χωρών τους, στη μάχη για τη διατήρηση των αξιών της Ευρώπης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι μειονότητες τις οποίες το κράτος οφείλει να προστατεύσει, θα οδηγηθούν στις αγκάλες των λαϊκιστών.

Όπως σημειώνει, η πρόσφατη επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, δείχνει πως εντός της Ευρώπης εισέρχονται διεθνείς αψιμαχίες και σκορπούν αίμα μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τη στιγμή που η Ευρώπη πλήττεται από την κρίση, είναι η ώρα οι πολίτες της Ευρώπης να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να ζήσουν στη μελλοντική ήπειρο που τους αξίζει.

Ο κ. Καντόρ σημειώνει πως τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών είναι ένα καμπανάκι για όλους. Η απάθεια οδηγεί στην άνοδο των εξτρεμιστών. Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Στρασβούργο μπορεί να μεταφερθεί εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε τα 70 χρόνια από την D-Day, καταλήγει, η ευθύνη και η κληρονομιά μας είναι να προσφέρουμε όλες τις δυνάμεις μας -όπως έκαναν οι ήρωες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, για να αντιμετωπίσουμε τους νεο-φασίστες. Δεν γίνεται στις αρχές του 21ου αιώνα να επαναλάβουμε τα λάθη του πρώτου μισού του 20αιώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ