Οι Los Angeles Times αποθεώνουν και διαφημίζουν τα ελληνικά κρασιά - iefimerida.gr

Οι Los Angeles Times αποθεώνουν και διαφημίζουν τα ελληνικά κρασιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πρώτη γραμμή του άρθρου καταρρίπτεται το στερεότυπο της ελληνικής ρετσίνας ως το μοναδικό εξαγώγιμο κρασί. Η αρθρογράφος των Los Angeles Times, Irene Virbila, συστήνει στους Αμερικανούς αναγνώστες της την ευρεία γκάμα κρασιών της Ελλάδας και την υψηλή ποιότητά τους. Άρα, η ρετσίνα μπορεί να περιμένει στη γωνία...

Μάλιστα, για να καταδείξει τη σπουδαιότητα των ελληνικών κρασιών αναφέρει πως η πρόσφατη λίστα του φημισμένου περιοδικού Wine & Spirits, για τα 50 κορυφαία κρασιά του κόσμου, περιλάμβανε και δύο από την Ελλάδα.

Σημειώνει, δε, πως τα ελληνικά κρασιά ολοένα και περισσότερο κερδίζουν μια σημαντική θέση στα τοπικά καταστήματα κρασιού στις ΗΠΑ και ειδικότερα στο Λος Άντζελες, κάτι που είναι λογικό, ενώ ακόμα και στα καλά εστιατόρια στη λίστα των κρασιών περιλαμβάνουν πλέον εκλεκτές ποιότητες ελληνικού οίνου.

Για τους πλέον εξειδικευμένους γευσιγνώστες η αρθρογράφος σημειώνει κάποια συγκεκριμένα κρασιά που θεωρούνται αυτή τη στιγμή «υψηλής ποιότητας». Οπως επί παραδείγματι: το «Μελισσάνθη», το «Ασύρτικο», το «Αθήρι» και το «Μαλαγουζιά». Επίσης το Cabernet Sauvignon του Κτήματος Πόρτο Καρράς, αλλά και ένα κρασί στυλ-Bordeaux που ονομάζεται Chateau Porto Carras.
Ειδική αναφορά κάνει και στα κρασιά από τη Νάουσα που προέρχονται από το κόκκινο σταφύλι, το ξινόμαυρο.
Το συμπέρασμά της είναι ότι αν κάποιος αναζητεί από εδώ και στο εξής κρασιά με αξία, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να βάλει στη λίστα των προτιμήσεών του και τα ελληνικά κρασιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ