Πρατηριούχοι: Πάρτε πίσω το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης - Οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί κοστίζουν - iefimerida.gr

Πρατηριούχοι: Πάρτε πίσω το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης - Οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί κοστίζουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία τους μέτρου της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

«Μετά την αποτυχία της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην άρση του μέτρου και την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011-2012», τονίζεται στην ανακοίνωση ενώ προστίθεται πως «οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί κοστίζουν».

Την χειμερινή περίοδο 2012-2013 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν 71% και την επόμενη χρονιά 2013-2014 κατά 67%, σε σύγκριση με την περίοδο 2011-2012, οι δε απώλειες των δημοσίων εσόδων ξεπέρασαν συνολικά τα 750 εκατ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ