Τα μαζεύουν Μεϊμαράκης - Αθανασίου για την κατάργηση προνομίων των βουλευτών που διώκονται ποινικά - iefimerida.gr

Τα μαζεύουν Μεϊμαράκης - Αθανασίου για την κατάργηση προνομίων των βουλευτών που διώκονται ποινικά

Τα μαζεύουν Μεϊμαράκης -Αθανασίου για την κατάργηση προνομίων των βουλευτών που
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόλις ημέρες μετά την προαναγγελθείσα διάταξη που κατατέθηκε, τελικά, στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προέβλεπε αναστολή προνομίων για εν ενεργεία βουλευτές που διώκονται, φαίνεται πως οι αρμόδιοι φορείς αλλάζουν άποψη και κάνουν ένα βήμα πίσω.Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ακόμα και αν ψηφιστεί η διάταξη για να ισχύσει πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, ενώ άφησε αιχμές για τον κ. Αθανασιου λέγοντας ότι δεν έγινε διαβούλευση πριν από την κατάθεσή του και πρόσθεσε ότι και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων διατυπώνουν τον ίδιο προβληματισμό για το κατά πόσο μπορεί να ψηφιστεί αρχικά και να εφαρμοστεί στη συνέχεια η διάταξη.

Λίγες ώρες μετά ήρθε και η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση την οποία το «επίμαχο» άρθρο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ότι η διάταξη δεν έχει τελική μορφή, πως θα τύχει επεξεργασίας, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και μετά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, όσο και στο Τμήμα Διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ