Μέτρα προστασίας του φαραγγιού του Αγ. Φανουρίου στο Ηράκλειο - iefimerida.gr

Μέτρα προστασίας του φαραγγιού του Αγ. Φανουρίου στο Ηράκλειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, που ξεκίνησαν σήμερα, για την ανάδειξη και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φαραγγιού του Αγίου Φανουρίου, στον δήμο Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αριστείδης Μπολάκης βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν από τον εργολάβο του έργου, για την έναρξη και την πορεία των εργασιών.

Το έργο, με τίτλο «Οικοτουριστική Διαδρομή από Αυγενική μέχρι Αγ. Φανούριο Βενεράτου», συνολικής απόστασης 2.500 χλμ, εντάσσεται στο πρόγραμμα της "Πράσινης Ανάπτυξης" και έχει προϋπολογισμό 197.318,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν σε παρεμβάσεις καθαρισμού, φυτεύσεων, κατασκευής διαδρομών αλλά και ειδικών κατασκευών που στόχο έχουν να βελτιώσουν την πρόσβαση στο φαράγγι.

Στην ίδια περιοχή αναμένεται να δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα ο Βιολογικός Kαθαρισμός Παλιανής, έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ