Αυτά είναι τα πιο ωραία σπίτια των Αθηνών -Οι ένοικοί τους φωτογραφήθηκαν σε κάθε τους γωνιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα πιο ωραία σπίτια των Αθηνών -Οι ένοικοί τους φωτογραφήθηκαν σε κάθε τους γωνιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H αγάπη για τη φωτογραφία και τη διακόσμηση, ένα παιδικό... απωθημένο και η φαντασία της που στρεφόταν πάντα γύρω από σπίτια οδήγησαν την Μαριλένα Βαϊνανίδη στη δημιουργία ένα άκρως πρωτότυπου site στο οποίο δημοσιεύει τα πιο ενδιαφέροντα σπίτια της Αθήνας. Από μέσα. Και με τους ενοίκους τους μαζί.

Αψογη αισθητική, λοξή οπτική της πραγματικότητας και μια παράδοξη εκδοχή της καθημερινότητας εμπλουτισμένη με μαύρο χιούμορ. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των φωτογραφιών, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, που δημοσιεύονται στο Spitishoot. Φωτογραφίσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται μικρές λεπτομέρειες της ζωής. Εκείνες που δίνουν το προσωπικό στίγμα του κάθε ενοίκου και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητά του.

«Από μικρή είχα τρέλα με τα σπίτια. Μεγάλωσα σ’ ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη που ήταν αρκετά σκοτεινό και όποτε γυρνούσαμε από μια επίσκεψη έλεγα στη μαμά μου ότι θέλω ν’ αλλάξουμε σπίτι. Όταν έφτιαχνα σαν παιδί ιστορίες στο μυαλό μου, δεν είχα αποφασίσει πώς θα ήταν οι χαρακτήρες ή πώς θα ήταν η πλοκή, ήξερα όμως σε τι σπίτι θα έμεναν, πώς θα ήταν οι καναπέδες και τι χρώμα θα είχαν τα παράθυρα. Όταν έβλεπα μια ταινία που οι ήρωες ζουν ένα δράμα αλλά το ζουν σ’ ένα τέλειο σπίτι, σκεφτόμουν μεταξύ αστείου και σοβαρού τι προβλήματα μπορεί να έχει κάποιος όταν μένει σε τέτοιο σπίτι. Και σ’ αυτή τη λίγο τρομαχτική σκέψη που κάνουν όλοι "φαντάσου τον εαυτό σου πώς θα είναι σε δέκα χρόνια" όπου άλλοι έχουν την εικόνα μιας οικογένειας με παιδιά να τρέχουν ή μιας καριέρας, εγώ έχω μόνο την εικόνα μου σ’ ένα φωτεινό σπίτι με την αγαπημένη μου διακόσμηση. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα έχω σκεφτεί ακόμα πως θα είναι. Ένα βράδυ που είχα βγει με τον Λιγνάδη και τρώγαμε μπριζόλες του είπα την ιδέα για το site που είχα αποφασίσει να το ονομάσω tokeramidi. Μου απαγόρευσε να το βγάλω έτσι γιατί μου είπε ότι θύμιζε εξοχική ταβέρνα. Κι έτσι σκέφτηκε το spitishoot που μου άρεσε αμέσως», λέει η ίδια μιλώντας για το εχείρημά της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαριλένας Βαϊνανίδη και δείτε φωτογραφίες από τα πιο ενδιαφέροντα σπίτια των Αθηνών στο Popaganda.gr.

Αυτά είναι τα πιο ωραία σπίτια των Αθηνών -Οι ένοικοί τους φωτογραφήθηκαν σε κάθε τους γωνιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ