Η Ελένη Ζαρούλια έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί - iefimerida.gr

Η Ελένη Ζαρούλια έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, έλαβε την Πέμπτη νέα προθεσμία (για τις 17 Ιουνίου), για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Εξερχόμενη από το δικαστήριο η κ. Ζαρούλια δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Να σταματήσουν οι παράνομες πολιτικές διώξεις. Δεν είναι δυνατόν βουλευτές του τρίτου κόμματος να βρίσκονται προφυλακισμένοι», ήταν τα ακριβή της λόγια. Υποστηρικτές της βουλευτού της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων και την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο, έξω από το γραφείο των ανακριτών, για «παραδικαστικό κύκλωμα Αθανασίου - Σαμαρά που κλείνει στη φυλακή βουλευτές του τρίτου κόμματος».

Μαζί της ήταν πλήθος οπαδών της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επισήμανε: «Για την κ. Ζαρούλια η μόνη αναφορά που υπάρχει στη δικογραφία είναι μια ομιλία της στη Βουλή. Θέλουν να μας απαγορεύσουν να μιλάμε. Όλη αυτή η αθλιότητα θα μας βγάλει πιο δυνατούς».

Στο 10σέλιδο κατηγορητήριο εναντίον της κ. Ζαρούλια περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και των βουλευτών, οι οποίοι «εντάχθηκαν στην οργάνωση, γνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τις ναζιστικές αρχές της, ανελίχθηκαν στην ιεραρχία και αναδείχθηκαν ως εκ των επισήμων εκφραστών των θέσεων της οργάνωσης, διευθύνοντάς την από κοινού με τους άλλους, αναφερόμενοι απευθείας στον αρχηγό, και διακηρύσσοντας τις ως άνω αρχές με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών αλλά και εναντίον ομάδων που στοχοποιούνται ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της οργάνωσης».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, η οργάνωση, από κλειστή ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, με κυρίαρχο πάντα τον «αρχηγό». Ωστόσο ο πολιτικός σχηματισμός διαχωρίζεται στο πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με βασική αρχή της την εξόντωση των «εχθρών του έθνους» και στο επιχειρησιακό, δηλαδή την ηγεσία, τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες και τους πυρηνάρχες, το οποίο λειτουργούσε με στρατιωτική δομή και απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων.

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Νικολαϊδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ