Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στα καλλιστεία των ΗΠΑ: Οι απίστευτες προετοιμασίες για το διαγωνισμό - iefimerida.gr

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στα καλλιστεία των ΗΠΑ: Οι απίστευτες προετοιμασίες για το διαγωνισμό

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στα καλλιστεία των ΗΠΑ: Οι απίστευτες προετοιμασίες γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια μπορούν να σας εξασφαλίσουν ένα έτος στο κολλέγιο, ένα νέο αυτοκίνητο ή μία προκαταβολή για ένα σπίτι. Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να συμμετάσχετε στα καλλιστεία για τη Μις ΗΠΑ.

Οι διαγωνιζόμενες συχνά ξοδεύουν ποσά μεγαλύτερα από το χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στη νικήτρια του διαγωνισμού, συχνά 5πλάσια για τα διεθνή θεάματα και λίγο μικρότερα ποσά για πολιτειακούς και τοπικούς τίτλους.

Η Κιμ Γκρέιβελ, σταρ του σόου «Kim of Queens», ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας ενοικίασης ρούχων και καθοδήγησης για τα καλλιστεία και εστεμμένη Μις Τζόρτζια το 1991, εξηγεί ότι μόνο τα φορέματα για τα καλλιστεία κοστίζουν από 700 έως και 1000 δολάρια αν αγοραστούν από μαγαζί, ή μέχρι και 5.000 δολάρια αν είναι πραγματικά εντυπωσιακά. «Αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιχείρηση» αναφέρει η Γκρέιβελ. «Υπάρχει ένας διαγωνισμός σχεδόν κάθε εβδομάδα»

Η Λίζα Μπέρφιλντ, διευθυντής μάρκετινγκ για το Henri Cloud Nine στη Μινέρβα του Οχάιο, που έντυσε 4 από τα κορίτσια που θα διαγωνιστούν στα καλλιστεία Μις ΗΠΑ 2014 είπε ότι έχει δει φορέματα να κοστίζουν από 8.000 έως 10.000 δολάρια για τους μεγάλους διαγωνισμούς.

Περίπου 2.500.000 κορίτσια συμμετέχουν σε περισσότερα από 100.000 θεάματα ομορφιάς κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά και τουλάχιστον το 72% των διαγωνιζόμενων προσλαμβάνει έναν προπονητή θεαμάτων όπως η Γκρέιβελ, συχνά με κόστος 100 ή περισσότερα δολάρια την ώρα και μερικές φορές για τρεις συνεδρίες την εβδομάδα.

Πέρα από το φουστάνι όμως, στη συνέχεια είναι τα μαλλιά και το μακιγιάζ (περίπου 250 δολάρια την ώρα), ένα μαύρισμα ψεκασμού (75 δολάρια), και μια περούκα ή extensions (200 δολάρια).

Επιπλέον χρεώσεις για τα καλλιστεία περιλαμβάνουν τα τέλη εγγραφής που μπορεί να κυμαίνονται από 300 έως 500 δολάρια, εξηγεί η Γκρέιβελ, αν και σε μερικά θεάματα χρειάζονται έως και 1.000 δολάρια για να γραφτεί κάποια.

Η Μπαρφιλντ προσθέτει ότι συνήθως οι πελάτες χρειάζονται πρόσθετα αξεσουάρ πέρα από το φόρεμα: Ρούχα για τη συνέντευξη, μαγιό, ρούχα για τις δημόσιες εμφανίσεις και όλα αυτά πρέπει να συνοδεύονται με τα κατάλληλα παπούτσια και κοσμήματα.

Οπως αναφέρει η 19χρονη Ρέιτσελ Σλόσον, που διαγωνίζεται για το φετινό στέμμα της Μις Γιούτα, ξοδεύει από 600 έως και 700 δολάρια στο κατάστημα Ypsilon της Σολτ Λέικ Σίτι για φόρεμα: «Τα πρώτα μου καλλιστεία. Εχω επενδύσει πολύ άγχος και χρήματα. Θέλω να κερδίσω. Θέλω να γίνω Μις Γιούτα.»

Αφού όμως τελικά ξοδεύουν για το διαγωνισμό περισσότερα χρήματα απ' όσα πιθανόν να κερδίσουν, ποιο το όφελος;

Μιλώντας στο Business Insider, η Γκρέιβελ εξηγεί, ότι οι νεαρές γυναίκες εισέρχονται σε αυτά τα θεάματα όχι μόνο για να κερδίσουν χρήματα αλλά και γιατί πιστεύουν ότι μια νίκη θα τις ωθήσει στο προσκήνιο. Η ηθοποιός Αλι Λόντρι για παράδειγμα, ήταν Μις ΗΠΑ 1996 και η τραγουδίστρια Britney Spears διαγωνίστηκε σε τοπικούς διαγωνισμούς στο Kentwood της Λουιζιάνα.

«Είναι προσοδοφόρο για τόσα πολλά διαφορετικά επίπεδα και γι 'αυτό είναι τόσο ανταγωνιστικοί τώρα. Πρόκειται για το εφαλτήριο. Είναι μεγάλη ευκαιρία, το διακύβευμα είναι υψηλό και γι' αυτό ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και χρήμα», επισημαίνει η Γκρέιβελ.

Για τον διαγωνισμό Miss America (που είναι διαφορετικός από τον διαγωνισμό Μις ΗΠΑ) τα βραβεία είναι 50.000 δολάρια για το νικητή, 25.000 δολάρια για το πρώτο επιλαχόντα και 20.000 για τον δεύτερο επιλαχόντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ