O Δαραβίγκας και ο διορισμός του από την Ζέτα Μακρή -Τι ακριβώς έγινε στον ΟΚΑΝΑ - iefimerida.gr

O Δαραβίγκας και ο διορισμός του από την Ζέτα Μακρή -Τι ακριβώς έγινε στον ΟΚΑΝΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιλογή της Ζέτας Μακρή ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Δαραβίγκας, ο οποίος προκάλεσε σάλο με τον διορισμό του στην αντιπροεδρία του ΟΚΑΝΑ και χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για να απομακρυνθεί.

Πριν ακόμη… στεγνώσει το μελάνι της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, βάσει της οποίας ο δημοσιογράφος Γιάννης Δαραβίγκας τοποθετείται αναπληρωτής αντιπρόεδρος, ο πρωθυπουργός ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Οπως λένε κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση αυτή και έγινε «έξαλλος» όταν διαπίστωσε το σάλο και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η είδηση.

Οι ίδιες πηγές «χρεώνουν» την επιλογή αυτή στον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, καθώς ο δημοσιογράφος ήταν υποψήφιος του ΛΑ.ΟΣ., ωστόσο ο Γιάννης Ζαραβίγκας ήταν προσωπική επιλογή της υφυπουργού Ζέτας Μακρή, υπεύθυνης για τον ΟΚΑΝΑ, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση. Ο κ. Δαραβίγκας είχε στήσει μια ΜΚΟ εδώ και 25 χρόνια για τον αντιναρκωτικό αγώνα και είχε βραβευθεί τρεις φορές από την ελληνική αστυνομία για το έργο του.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δαραβίγκας είχε διοριστεί σε ρόλο αναπληρωτή προέδρου αλλά ουσιαστικά δεν είχε αρμοδιότητες και δεν συμμετείχε στο έργο του Οργανισμού. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έκριναν ότι προκαλεί η παρουσία του στον ΟΚΑΝΑ ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΜΚΟ την οποία διαθέτει δεν έχει βγάλει ανακοίνωση τα τελευταία χρόνια και δεν δραστηριοποιείται.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ο κ. Δαραβίγκας αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Διακογιάννη, ο οποίος έχει ειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Δαραβίγκας εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του στην εκπομπή του Στέφανου Χίου, στο Extra Channel, είναι ιδιοκτήτης δύο Φυσικοθεραπευτηρίων και ενός Πολυδύναμου Ιατρικού Κέντρου. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα - ΜΚΟ που ίδρυσε ο ίδιος το 1987.​
Ο πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπέγραψε για τον διορισμό του Γιάννη Δαραβίγκα σχολίασε τα γεγονότα με ένα τουίτ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ