Σκάνδαλο στην οικονομική αστυνομία της Ιταλίας: Ο υπ'αριθμόν 2 ανακρίνεται για χρηματισμό, άλλο ηγετικό στέλεχος συνελήφθη - iefimerida.gr

Σκάνδαλο στην οικονομική αστυνομία της Ιταλίας: Ο υπ'αριθμόν 2 ανακρίνεται για χρηματισμό, άλλο ηγετικό στέλεχος συνελήφθη

Σκάνδαλο στην οικονομική αστυνομία της Ιταλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαθιά χωμένη στις μίζες αποδεικνύεται η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, καθώς ο υπαρχηγός της ανακρίνεται για χρηματισμό, ενώ ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχός της έχει ήδη συλληφθεί.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza), ο στρατηγός Βίτο Μπάρντι, ενέχεται σε έρευνα για υπεξαίρεση, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία της Νάπολης. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, σε βάρος του Μπάρντι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πιθανό χρηματισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να δρομολογηθούν και να καταλήξουν με συγκεκριμένο «ευνοϊκό» τρόπο- φορολογικοί έλεγχοι. Πραγματοποιήθηκε έφοδος στο γραφείο του στη Ρώμη, ενώ η όλη επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας του Λιβόρνο, Φάμπιο Μάσιμο Μεντέλα, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια της ίδιας έρευνας. Ο συνταγματάρχης Μεντέλα φέρεται να χρηματίσθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ για να «βοηθήσει εταιρίες φιλικών του προσώπων», όπως γράφει στην διαδικτυακή έκδοσή της η εφημερίδα Corriere della Sera. Ο χρηματισμός, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και όπως προέκυψε έως τώρα από τις έρευνες, φέρεται να συνεχίστηκε από το 2006 μέχρι το 2012.

Το νέο σκάνδαλο ξεσπά λίγες ημέρες μετά την έρευνα για εκτεταμένη διαφθορά, η οποία οδήγησε στην έκδοση 35 ενταλμάτων σύλληψης στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας για υπεξαιρέσεις και χρηματισμούς στα πλαίσια της διαδικασίας κατασκευής των αντιπλημμυρικών φραγμάτων της πόλης. Και στην υπόθεση αυτή ενέχεται απόστρατος στρατηγός της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ