Νέο startup φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος πρωτοπόρος στη συνεργασία γιατρών -φαρμακοποιών

Γιατροί και Φαρμακοποιοί έχουν στην καθημερινή τους ενασχόληση πολλά κοινά σημεία. 97 % των φαρμακοποιών και γιατρών πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και ότι οι ασθενείς τους θα είχαν σημαντικό όφελος από την συνεργασία αυτή. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες 80 % των πολιτών απαιτούν την πιο στενή συνεργασία μεταξύ αυτών των επαγγελματικών ομάδων.Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι φαρμακοποιοί θα μπορούσαν σε συνεννόηση με τους γιατρούς να φροντίζουν για την επανασυνταγογράφηση , ιδιαίτερα στους χρόνια πάσχοντες. Ακριβώς αυτήν την αναγκαιότητα προσπαθεί να καλύψει ένα νέο start up από την Ελλάδα.

Η μοναδικό σε παγκόσμια επίπεδα πλατφόρμα , www.medicinno.com, φέρνει σε επαφή γιατρούς και φαρμακοποιούς, βοηθά να ανταλλάξουν απόψεις και τεχνογνωσ'ια αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στις επιστήμες υγείας.

Παράλληλα, μέσω μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας , της λεγόμενης Senior Doctor Services, έμπειροι εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις σε συναδέλφους τους από απομακρυσμένες, νησιωτικές κλπ περιοχές. Επέσης ιατρικά και φαρμακευτικά βίντεο δίνουν την δυνατότητα σε επιστήμονες υγείας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μοιραστούν απόψεις .

Στο διαδικτυακό διάλογο μεταξύ φαρμακοποιών και γιατρών μπορούν να συμμετάσχουν και φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες με την σειρά τους έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους επιστήμονες υγείας ως ίσο προς ίσο, να ενημερώσουν σχετικά με νέα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και να ενημερωθούν απευθείας στα πλαίσια του διαλόγου για κοινά θέματα .

Η μοναδική πλατφόρμα www.medicinno.com δημιουργήθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Καμαργιάννη και φιλοδοξεί να καταστεί παγκόσμια πρωτοπόρος στη συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ