ΕΒΕΑ: Το αφορολόγητο να γυρίσει στα 7.000 ευρώ - iefimerida.gr

ΕΒΕΑ: Το αφορολόγητο να γυρίσει στα 7.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 7.000 ευρώ, ανεξάρτητα από την πηγή εισοδήματος, πρότεινε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ για την οικονομική πολιτική. Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε στροφή προς τις βιολογικές καλλιέργειες και τον ποιοτικό τουρισμό μεταξύ άλλων.

Πέρα από την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε να οριστεί στο 32% ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής, αλλά και υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15%.

Σημειώνοντας πως το ζητούμενο από τον ανασχηματισμό είναι οι αλλαγές προσώπων να συνοδευτούν και με αλλαγές πολιτικών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται επί πέντε συνεχόμενα έτη σε βαθιά ύφεση και, επομένως, η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί στην προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας. Ο υπουργός των Οικονομικών θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημά του την κατάρτιση ενός απλού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να δώσει το στίγμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση», είπε ο κ. Μίχαλος.

Αναφερόμενος στις τιμές, τόνισε ότι «ολιγοπωλιακές δραστηριότητες που δημιουργούν υπερκέρδη και "κλειστά" επαγγέλματα που απομυζούν τον καταναλωτή (χαμηλή ποιότητα και υψηλές τιμές) δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη οικονομία». Ακόμη, σημείωσε ότι οι αναπτυξιακές προτεραιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των δυναμικότερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως και τη στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, τις βιολογικές καλλιέργειες και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ