Τετ α τετ Σόιμπλε -Στουρνάρα μετά μουσικής: Σόου στο Βερολίνο με Καραΐνδρου, Γιαννάτου και λύρα - iefimerida.gr

Τετ α τετ Σόιμπλε -Στουρνάρα μετά μουσικής: Σόου στο Βερολίνο με Καραΐνδρου, Γιαννάτου και λύρα

Τετ α τετ Σόιμπλε -Στουρνάρα μετά μουσικής: Σόου στο Βερολίνο με Καραΐνδρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής πραγματοποιήθηκε το ραντεβού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Στουρνάρα στο Βερολίνο, όπου ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν καλεσμένος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.Μετά από τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως «Η αλλαγή του Ελληνα υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει πως θα υπάρξει και αλλαγή στην πολιτική», ενώ διαβεβαίωσε πως θα παρασχεθεί επιπλέον βοήθεια στην Αθήνα, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαίνεσε τις ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και είπε πως μέχρι στιγμής η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις για τη λήψη των «πακέτων» στήριξης από τους διεθνείς πιστωτές. «Είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα δεδομένου ότι οι όροι θα έχουν εκπληρωθεί», είπε ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας είπε πως η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα χρηματοδότησης αλλά δήλωσε αισιόδοξος πως θα καταφέρει να το «σφραγίσει» χωρίς εξωτερική βοήθεια. Προειδοποίησε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

«Ελήφθησαν θετικά μέτρα από την ΕΚΤ τις προηγούμενες ημέρες που θα προσφέρουν στήριξη σε τράπεζες και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Στουρνάρας. Επίσης διαβεβαίωσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και πως ήδη υπάρχουν σημάδια πως αυτές αποδίδουν.

Η ειδική εκδήλωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε τίτλο «The sound of Greece» (Ο ήχος της Ελλάδας) και πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδειχθεί μια άλλη εικόνα της χώρας μας στην Γερμανία.

Το μουσικό ταξίδι, όπως αναφέρει το ethnos.gr, «έντυσαν» με τις μελωδίες τους η Ελένη Καραΐνδρου, η Σαβίνα Γιαννάτου και η λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ