Με «Αισώπου Μύθους» μπαίνει το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη - iefimerida.gr

Με «Αισώπου Μύθους» μπαίνει το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ανάλαφρη διάθεση και τον αυθορμητισμό της ποπ αρτ, ο εικαστικός Μανώλης Χάρος ετοιμάζεται να ξαναδιηγηθεί στο ευρύ κοινό, από τις 7 Σεπτεμβρίου, δέκα ιστορίες του Αισώπου. Μέσα από την έκθεσή του «Μανώλης Χάρος, Αισώπου Μύθοι» στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, ο εικαστικός θα μεταφέρει με το δικό του τρόπο το πάντα επίκαιρο μήνυμα των ζωικών ομιλούντων χαρακτήρων του Αισώπου.

Τα διδάγματα μιλούν για τις αρετές, τις πονηριές, τις κακίες και άλλες βασικές κοινωνικές συμπεριφορές, πάντα επίκαιρες και διαχρονικές, κι ας μας χωρίζουν 2.500 χρόνια από τον Αίσωπο. Πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι η αλεπού, το λελέκι, το βατράχι, το βόδι, το ποντίκι, ο κόρακας, το κουνούπι. Ο εσωτερικός κόσμος των ανθρωπόμορφων χαρακτήρων του Αισώπου θα ξαναζωντανέψει με 25 δισδιάστατα έργα και τρισδιάστατες κατασκευές διαφόρων υλικών, που φιλοτέχνησε ο Μανώλης Χάρος, καθώς και με ντοκουμέντα και ιστορικές αναπαραστάσεις των μύθων του Αισώπου από παλιότερες εκδόσεις που εντόπισε ο Έλληνας εικαστικός στις αγορές και τις βιβλιοθήκες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η έκθεση θα πλαισιώνεται από βίντεο της παράστασης «Αισώπου Μύθοι», της ομάδας Oper(0), που είχε ανεβεί στο Εθνικό Θέατρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σκηνικά Μανώλη Χάρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.

Νατ.Δ./ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ