Πλοήγηση χωρίς δορυφόρους. Είναι εφικτό; - iefimerida.gr

Πλοήγηση χωρίς δορυφόρους. Είναι εφικτό;

Πλοήγηση χωρίς δορυφόρους. Είναι εφικτό;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχετε στο αυτοκίνητό σας σύστημα πλοήγησης; Tο αποκαλούμενο και GPS, από το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού που χρησιμοποιεί; Αν η απάντηση είναι «ναι» τότε θα έχετε διαπιστώσει πως δεν υπάρχει σήμα, άρα και λειτουργία, σε τούνελ, σε υπόγεια, σε διάφορες περιοχές που δεν βοηθά η διαμόρφωση του εδάφους και βέβαια κάτω από το νερό.

Το τελευταίο οδήγησε το βρετανικό πολεμικό ναυτικό στην εξέταση ενός άλλου συστήματος εντοπισμού για τα υποβρύχιά του, το οποίο χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό το μαγνητικό πεδίο της γης. Πιο συγκεκριμένα εξελίσσει μία κβαντική πυξίδα η οποία βασίζεται στη μεταβολή υπο-ατομικής ύλης, ανάλογα με τη θέση της συσκευής στο γήινο μαγνητικό πεδίο. Αν τοποθετηθούν κβαντικές πυξίδες και στους 3 άξονες η τριγωνομέτρηση των δεδομένων μπορεί να δώσει τη γεωγραφική θέση, ακόμη και κάτω από το νερό!

Τα σημερινά συστήματα πλοήγησης και εντοπισμού θέσης, από τα smartphones μέχρι τα αυτοκίνητα, λειτουργούν, όπως είπαμε, χρησιμοποιώντας το GPS. Οι ειδικοί που σχεδίασαν την κβαντική πυξίδα εκτιμούν πως σε μερικά χρόνια το μέγεθος της συσκευής θα είναι αρκετά μικρό ώστε να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησής της και στο αυτοκίνητο για σταθερό και ακριβέστερο σήμα, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Πλοήγηση χωρίς δορυφόρους. Είναι εφικτό; | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δορυφόροι πλοήγηση GPS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ