Επενδυτές από το Κουβέιτ κάνουν come back στην Ελλάδα -Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα στο στόχαστρο - iefimerida.gr

Επενδυτές από το Κουβέιτ κάνουν come back στην Ελλάδα -Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα στο στόχαστρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περαιτέρω δυναμική στη συνεργασία Ελλάδας-Κουβέιτ, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κουβέιτ, μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες υπέγραψαν 20 συμφωνίες πολλαπλής συνεργασίας, οι οποίες στην πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες σε τεχνικούς, επαγγελματικούς και φορολογικούς τομείς.

Μόλις τον περασμένο μήνα, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν μια συμφωνία για την προστασία του κοινού και την ανταλλαγή των επενδύσεων, καθώς και μια συμφωνία για τη διευκόλυνση απόκτησης της απαραίτητης βίζας για ταξίδια ανάμεσα στις δύο χώρες. Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών των δύο χωρών, καθώς πλέον χρειάζονται μόλις δύο ημέρες για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων.

Το σημαντικό, πάντως, έρχεται στον τομέα των γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων καθώς μόλις το 2013 αυτή η ανταλλαγή απέφερε 25 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνεται επενδυτές από το Κουβέιτ κάνουν το μεγάλο come back στα ελληνικά εδάφη και ενδιαφέρονται έντονα για τον τουριστικό τομέα, αλλά και για τον αγροτικό. Από την άλλη, πρόσφατα, 45 Έλληνες επιχειρηματίες επισκέφθηκαν το Κουβέιτ και είχαν σημαντικές συζητήσεις με μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουβέιτ.

Στον τομέα του τουρισμού, το 2013 υπήρξε μια σημαντική τάση τουριστών προς την Ελλάδα. Εκδόθηκαν 6.000 βίζες, κάτι που σημαίνει αύξηση 100% σε σχέση με το 2012.

Για να καταλήξει το άρθρο: «Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, μέσα στο 2013 οι εξαγωγές της, μέσω του ιδιωτικού τομέα, άγγιξαν το 35%.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ