Στις ΗΠΑ έχουν «ξεφύγει»: Λανσάρουν στην αγορά αλεξίσφαιρες κουβέρτες, οι οποίες σώζουν μαθητές από τις επιθέσεις στα σχολεία - iefimerida.gr

Στις ΗΠΑ έχουν «ξεφύγει»: Λανσάρουν στην αγορά αλεξίσφαιρες κουβέρτες, οι οποίες σώζουν μαθητές από τις επιθέσεις στα σχολεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εταιρεία από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ λανσάρει τις αλεξίσφαιρες κουβέρτες που στόχο έχουν να προσφέρουν προστασία σε μαθητές και καθηγητές σε τυχόν περιστατικό εισβολής ενόπλων.Οι χαριτωμένες κατά τα άλλα κουβέρτες, οι Bodyguard Blanket, χρησιμεύουν και ως ένα προσωρινό καταφύγιο από φυσικές καταστροφές όπως είναι το χτύπημα του εγκέλαδου.

Οπως αναφέρεται από την εταιρεία, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες χρησιμοποιείται και από τον αμερικανικό στρατό. Ο Steve Walker, ο εμπνευστής της κουβέρτας δήλωσε στην εφημερίδα The Oklahoman ότι η ιδέα προέκυψε έπειτα από δύο τραγωδίες: η μια αφορά στους πύροβολσιμούς στο Δημοτικό σχολείο Sandy Hook και η δεύτερη στους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα.

Δύο νεκροί στο Ορεγκον

Κι ενώ οι εταιρείες λανσάρουν κουβέρτες για την προστασία των μαθητών, ενώ η συζήτηση για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία δεν γίνεται σε θεσμικό επίπεδο, δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε επίθεση ενόπλου σε λύκειο του Ορεγκον .

Από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο κοντά στο Πόρτλαντ έπεσε νεκρός ένας μαθητής, ενώ, η αστυνομία σκότωσε τον δράστη ο οποίος είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ το θύμα.

«Ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στο λύκειο σήμερα το πρωί και πυροβόλησε εναντίον ενός μαθητή. Δυστυχώς ο μαθητής αυτός έχασε την ζωή του» δήλωσε ο Σκοτ Άντερσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ