Ο αποχαιρετισμός Στουρνάρα: Το σούσι, τα σουβλάκια, η γνωριμία με Σαμαρά σε σινεμά και το πρωινό «στόλισμα» από τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Ο αποχαιρετισμός Στουρνάρα: Το σούσι, τα σουβλάκια, η γνωριμία με Σαμαρά σε σινεμά και το πρωινό «στόλισμα» από τον πρωθυπουργό

Ο αποχαιρετισμός Στουρνάρα: Το σούσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχετικά ευδιάθετος, αλλά φορτισμένος, εμφανίστηκε ο απελθών υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής, ενώ είχε και όρεξη για αστεία και... αποκαλύψεις.Ο κ. Στουρνάρας, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καλωσόρισε τον Γκίκα Χαρδούβαλη, τονίζοντας ότι τον εκτιμά ιδιαίτερα και πρόσθεσε «Είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, και έχουμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που η χώρα έχει μπροστά της».

Μίλησε, ακόμη, για τις βαασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σημειώνοντας «Η πρώτη πρόκληση είναι η επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα γίνει στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης της τρόικας. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη διαπραγμάτευση. Η χώρα θα συνεχίσει να τηρεί υπεύθυνη και σοβαρή στάση και είναι σίγουρο ότι θα βγει εξαιρετικά ωφελημένη.

Η δεύτερη πρόκληση είναι η ολική επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, που θα αυξήσει την απασχόληση μέσα από τη θεμελίωση ενός εξωστρεφούς βιώσιμου και ανταγωνιστικού αναπτυξιακού προτύπου».

Μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι «Νομίζω ότι αναγκάζομαι σήμερα να αφήσω το σπίτι μου και αυτό μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Μέσα σε αυτό το χώρο συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης εργάστηκαν εντατικά μεθοδικά και με προσήλωση», ενώ πρόσθεσε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «περάσαμε πολλά βράδια μαζί, εγώ τρώγοντας σούσι και ο Σταϊκούρας με τα σουβλάκια».

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό -Ομολογώ ότι βρήκα έναν ειλικρινή και στενότατο φίλο»

Ιδιαίτερα αναφορά, πάντως, έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο ανέφερε ότι «Δεν γνωριζόμασταν πριν έρθω εδώ, παρά πολύ λίγο, μία φορά ή δύο φορές είχαμε ιδωθεί σε έναν κινηματογράφο της Κηφισιάς».

«Ευχαριστώ λοιπόν για την αδιάλειπτη και αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Νομίζω, μετά από δύο χρόνια στενής συνεργασίας, μπορώ να ομολογήσω ότι στο πρόσωπό του βρήκα έναν ειλικρινή και στενότατο φίλο» συνέχισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας «παρά το ''στόλισμα'' που μου επιφύλασσε πολλές φορές τα πρωινά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ