Φιλοφρονήσεις και χειροκροτήματα στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας - iefimerida.gr

Φιλοφρονήσεις και χειροκροτήματα στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και με φιλοφρονήσεις και χειροκροτήματα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο, ευχήθηκε καλή θητεία στον Μάκη Βορίδη και μάλιστα απερχόμενος ζήτησε από το ακροατήριο να χειροκροτήσει το νέο Υπουργό υγείας.

Όπως δήλωσε, επιτεύχθηκαν δύσκολοι στόχοι, όπως η υλοποίηση της μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. Μένει η εκκρεμότητα της φαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τους δύο υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν για το καλό των πολιτών και όχι επειδή το ζήτησαν οι ξένοι.

«Αν έγιναν λάθη, που σίγουρα έγιναν ή αν έγιναν υπερβολές, που πάλι σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» σημείωσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Από τη πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας, έδωσε το στίγμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι πολίτες θα αντιμετωπιστούν και ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες το συστήματος υγείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των παρόχων υγείας. Τέλος, συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το αποτύπωμά του.

Ο νέος υπουργός Υγείας, αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από αύριο, ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο της υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επαφές και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης για εκκρεμή θέματα του υπουργείου.

Λίγο πριν την τελετή οι δυο φίλοι συναντήθηκαν και συζήτησαν τόσο τις πολιτικές εξελίξεις όσο και τα του υπουργείου. Άλλωστε ο Μάκης Βορίδης είχε πει νωρίτερα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι αντικαθιστά «έναν πετυχημένο υπουργό»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ