Πώς είναι να πάσχει κάποιος από σχιζοφρένεια -Οι ακουστικές παραισθήσεις και το πείραμα του δημοσιογράφου [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς είναι να πάσχει κάποιος από σχιζοφρένεια -Οι ακουστικές παραισθήσεις και το πείραμα του δημοσιογράφου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος του CNN Anderson Cooper παίρνει μέρος σε ένα πείραμα προκειμένου να μάθει και στη συνέχεια να μεταφέρει, πώς ζουν οι άνθρωποι με ψυχικές νόσους.

Ο 47χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας, επέλεξε έτσι να φορέσει μια συσκευή προσομοίωσης προκειμένου να μάθει τι βιώνουν οι σχιζοφρενείς, και τις ακουστικές παραισθήσεις που έχουν.

Για το λόγο αυτό, φορά επί 24ωρου βάσεως ακουστικά από τα οποία ακούγονται διάφορες φωνές και ήχοι παρόμοιοι με αυτούς που ακούνε οι ασθενείς με σχιζοφρένεια. Ο δημοσιογράφος προσπαθεί, ταυτόχρονα με τις φωνές να κάνει καθημερινά πράγματα, όπως το να φτιάξει ένα παζλ ή απλώς να συναναστραφεί με ανθρώπους στο δρόμο.

Το πείραμα σχεδιάστηκε από την κλινική ψυχολόγο Pat Deegan, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια όταν ήταν στην εφηβεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ