Πέντε τρόποι για να τεμπελιάζουμε στη δουλειά, χωρίς να μας πάρει κανείς είδηση - iefimerida.gr

Πέντε τρόποι για να τεμπελιάζουμε στη δουλειά, χωρίς να μας πάρει κανείς είδηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι είμαστε υπέρ της αποδοτικότητας, αλλά μερικές μέρες χρειάζεσαι απλώς να βρεις έναν τρόπο να αποστρεσαριστείς και να χαλαρώσεις. Δυστυχώς, το να χαζεύεις την ώρα της δουλειάς δημιουργεί κακή εικόνα στο γραφείο και μπορεί να σε βάλει σε αρκετούς μπελάδες. Δείτε μερικούς τρόπους να βγάλετε την ώρα στο γραφείο μια βαρετή μέρα και να περάσετε απαρατήρητοι.

Γιατί το “τεμπέλιασμα” είναι απαραίτητο:

Το να δουλεύεις non stop για 8 ώρες τη μέρα είναι ένας σίγουρος τρόπος να φθαρεί κανείς, και ένα μικρό διάλειμμα βοηθάει στην αναζωογόνηση. Για την ακρίβεια, λίγο «τεμπέλιασμα» μπορεί να σας κάνει ακόμα πιο αποδοτικούς. Εδώ όμως έγκειται το πρόβλημα: οι στιγμές που απαιτούν ένα διάλειμμα συνήθως δεν συγχρονίζονται με το προγραμμα της δουλειάς.

Επίσης, πολλοί από εμάς είμαστε σε γραφεία που είναι αρκετά αυστηρά και δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους διαλείμματα. Τα tips που ακολουθούν, αν τηρηθούν σωστά, θα σας προσφέρουν λίγη ώρα ξεκούρασης χωρίς να νιώσετε την οργή του αφεντικού σας.

Τιπ Νούμερο Ένα: Σβήστε τα ίχνη σας

Πρώτο και κυριότερο, πρέπει να φαίνεστε απασχολημένος. Δεν χρειάζεται να τεμπελιάζετε. Μπορεί απλώς να έχετε μια δουλειά η οποία δεν είναι σχετική με αυτό που κάνετε στο γραφείο. Ότι και να έχετε να κάνετε, πρέπει να τελειοποιήσετε την τέχνη του να φαίνεστε απασχολημένος.

Αρχικά, κάντε τα σημαντικά. Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε στο αφεντικό σας σχετικά με αυτό που ασχολείστε εκείνη τη στιγμή. Πάντα να ξέρετε τι έχετε να κάνετε. Κρατήστε το γραφείο σας έτσι ώστε να μην φαίνεται αχρησιμοποίητο. Έτσι, θα διατηρήσετε χωρίς δυσκολία την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνετε και θα διατηρήσετε καλό όνομα ανάμεσα στους συναδέλφους σας.

Τιπ Νούμερο Δύο: Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο σαν ένας Ninja

Εγγυημένα το internet είναι αυτό που τρώει τον περισσότερο χρόνο σας. Είτε από το κινητό σας ή από τον υπολογιστή της δουλειάς σας, μάλλον εκεί περνάτε το χρόνο σας όταν δεν είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο. Όπως όλοι. Εφόσον το κάνετε, κάντε το σωστά. Και γρήγορα.

Τιπ Νούμερο Τρία: Ανεβάστε το παιχνίδι σας

Βαρεθήκατε να είστε στο internet; Αν νιώθετε περιπετειώδεις, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι μάλλον είναι κλειδωμένη η πρόσβαση για το γραφείο σας. Εναλλακτικά, υπάρχει πληθώρα παιχνιδιών online που θα σας απασχολήσουν επαρκώς στις ελεύθερες σας ώρες στο γραφείο.

Τιπ Νούμερο Τέσσερα: Πάρτε έναν υπνάκο

Αν είχατε ένα κουραστικό βράδυ ή ένα εξοντωτικό πρωινό, λίγη ώρα ξεκούρασης είναι αυτό που χρειάζεστε. Ο ύπνος είναι το κλειδί της αποδοτικότητας, άρα ουσιαστικά το κάνετε για το καλό της δουλειάς σας. Σωστά;

Το να κοιμάστε εν ώρα εργασίας φαίνεται πολύ άσχημο, γιαυτό πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Η αλήθεια είναι πως το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ξεκουράζεστε για 5 λεπτά με κλειστά μάτια την ώρα που έχετε διάλειμμα για φαγητό και να τρώτε στο γραφείο σας μετά. Σε περίπτωση όμως που είστε αρκετά τολμηροί και υπάρχει χώρος στο γραφείο σας που ενδείκνυται για έναν υπνάκο, κοιμηθείτε για 20 λεπτά ακριβώς. Παραπάνω απλώς θα σας κουράσει και θα σας δημιουργήσει πονοκέφαλο, ενώ λιγότερο δεν θεωρείται καν σιέστα.

Τιπ Νούμερο Πέντε: Ετοιμάστε μια αληθοφανή δικαιολογία στην περίπτωση που σας πιάσουν στα πράσα

Κάποια στιγμή θα σας καταλάβουν, κυρίως αν χρησιμοποιείτε τα τιπ ασυλλόγιστα. Δεν είναι αναγκαστικό όμως να σημαίνει το τέλος της σταδιοδρομίας σας. Μια καλή δικαιολογία θα σας γλιτώσει σίγουρα αν σας πιάσουν να τεμπελιάζετε ή να απολαμβάνετε μια μίνι σιέστα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι αλήθεια. Ή έστω η μισή αλήθεια.

Οι κακές δικαιολογίες είναι εγγυημένο πως θα σας φέρουν σε χειρότερη θέση. Η δικαιολογία που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να μην σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο ανεύθυνος ή αναξιόπιστος. Αν χρειαστεί να πείτε ψέμματα, πείτε κάτι σχετικό με την κατάσταση της υγείας σας αλλά όχι σοβαρό (τροφική δηλητηρίαση είναι μια καλή αρχή).

Δεν σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους τρόπους ώστε να μην κάνετε τίποτα όλη την ημέρα στο γραφείο. Αυτό θα ήταν πραγματικά ανεύθυνο και πιθανότατα θα ρίσκαρε την δουλειά σας. Όμως η ζωή δεν είναι άσπρη ή μαύρη. Μερικές φορές πρέπει να φορτίσετε τις μπαταρίες σας για να αποδώσετε σωστά στη δουλειά σας. Όταν η μέρα σας γίνεται υπερβολικά κουραστική, λίγη ώρα ξεκούρασης είναι απαραίτητη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι φέρνετε τη δουλειά εις πέρας!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά συμβουλές τεμπελιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ