Πύραυλος ξεβράστηκε σε είσοδο σπιτιού σε χωριό της Ρωσίας [εικόνα]

Aφωνος έμεινε ο κάτοικος ενός χωριού στη Ρωσία όταν αντίκρισε το απομεινάρι ενός πελώριου αντιβαλλιστικού πυραύλου να έχει ξεβραστεί έξω από το σπίτι του! Το αλλόκοτο αυτό εύρημα, το οποίο έφεραν στην επιφάνεια οι πρόσφατες πλημμύρες στη Σιβηρία, κάνει τον γύρο των social media και δίνει τροφή σε ένα σωρό σενάρια σχετικά με την προέλευσή του.

H «ανακάλυψη» έγινε στο χωριό Μαλουγκρένιεβο της επαρχίας Αλτάι Βιίσκι στη Νοτιοδυτική Σιβηρία. Τα νερά από τις πλημμύρες παρέσυραν ως την πόρτα του τροχονόμου του χωριού ένα τεράστιο κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο που θύμιζε κομμάτι από πύραυλο. Από που προήλθε όμως;

Εδώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με ένα από τα επικρατέστερα, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και πέταξε πάνω από εκείνη την περιοχή της Σιβηρίας, πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά. Το γεγονός όμως ότι το αντικείμενο δεν παρουσιάζει ίχνη καψίματος ούτε συνοδεύεται από κάποια εσωτερική μηχανή, οδηγεί άλλους στη θεωρία ότι πρόκειται για κομμάτι από αντιβαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο που είχε θαφτεί σε κοντινή περιοχή και ανασύρθηκε στην επιφάνεια με τις πλημμύρες.

Ρώσος επιστήμονας που μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο μάλλον συγκλίνει με αυτή τη θεωρία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πρόκειται για αντιβαλλιστικό πύραυλο από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης. Τοπικός αξιωματούχος όμως, μιλώντας σε άλλο μέσο, ισχυρίζεται ότι ο κύλινδρος ανήκει σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος τον χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει νερό και παρασύρθηκε μακριά από την πλημμύρα.

Κι ενώ επιστήμονες και τοπικές αρχές ερίζουν για την προέλευση του «πυραύλου», ορισμένες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για την τύχη του ανθρώπου στο σπίτι του οποίου κατέληξε. Μπορεί, όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, να πουλήσει ακριβά το καινούργιο του απόκτημα τώρα που έγινε διάσημο...

Φωτογραφίες: Twitter, Russia Today

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ