Η ιστορία των εσωρούχων από το 18ο αιώνα έως σήμερα -Από τους κορσέδες που έπνιγαν, στα μικροσκοπικά και αόρατα στρινγκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιστορία των εσωρούχων από το 18ο αιώνα έως σήμερα -Από τους κορσέδες που έπνιγαν, στα μικροσκοπικά και αόρατα στρινγκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση που αποκλίνει από τον κανόνα που θέλει να εκτίθενται όσα φαίνονται, άνοιξε τις πύλες της στη Βρετανία. Θέμα της η ιστορία των εσωρούχων από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα. Δηλαδή από τότε που ήταν μεγάλα και βαριά σαν... σαμάρια μέχρι σήμερα που είναι μικροσκοπικά και σχεδόν αόρατα.


Στόχος της έκθεσης είναι να καταδείξει τις διαφορές των εσωρούχων του τότε και του σήμερα αλλά και να καταγράψει την εξέλιξη των προτύπων ομορφιάς μέσα στους αιώνες.

Από τους κορσέδες του 18ου αιώνα που πίεζαν το στήθος να βγει ψηλά και συρρίκνωναν τη μέση και άλλα εσώρουχα που είχαν σαν στόχο να δημιουργήσουν καμπύλες, καταπιέζοντας, όμως, τις γυναίκες γιατί όπως είναι φανερό όποια τα φορούσε, εκτός του ότι χρειαζόταν βοήθεια για να τα βάλει, δεν μπορούσε σχεδόν ούτε να αναπνεύσει, μέχρι τα ανδρόγυνα εσώρουχα των αρχών του 20ου αιώνα και τις διακυμάνσεις της μόδας των τελευταίων χρόνων.

Εσώρουχα που παρέχουν στήριξη τη δεκαετία του 1920, κορσέδες που τονίζουν τη λεπτή μέση το 1930, τονισμένοι ώμοι και μικροσκοπική μέση το 1940, τα κωνικά σουτιέν του 1950, η έλλειψη του... σουτιέν το 1960 και το 1970, αλλά και τα πολυτελή εσώρουχα του 1980.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκθεση σουτιέν εσώρουχα κορσές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ