H παλαιότερη selfie στον κόσμο είναι 379 ετών και δεν είναι ακριβώς... φωτογραφία [εικόνα] - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

H παλαιότερη selfie στον κόσμο είναι 379 ετών και δεν είναι ακριβώς... φωτογραφία [εικόνα]

Υστερα από 50 χρόνια αμφιβολιών, για το ποιος είναι πραγματικά ο δημιουργός του πορτραίτου, διαπιστώθηκε ότι όντως ο πίνακας που απεικονίζει τον Ρέμπραντ, έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο. Ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος, επομένως, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο πρώτος που επιχείρησε να φτιάξει μια... selfie πριν 379 χρόνια. Selfie πορτραίτο εν προκειμένω.

Οι ερευνητές πιστοποίησαν ότι όντως ο συγκεκριμένος πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 40 εκατ. δολάρια, είναι δημιουργία του Ρέμπραντ.

Η αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ έχει διαστάσεις 91 επί 72 εκατοστά και αποτυπώνει τον ζωγράφο να φορά ένα καπέλο με δύο φτερά στρουθοκαμήλου, ένα μεγάλο μεταλλικό περιδέραιο και μια βελούδινη κάπα.

Ο πίνακας του Ρέμπραντ με την αυτοπροσωπογραφία πρωτοαμφισβητήθηκε για το αν είναι όντως δημιούργημα του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου το 1968.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ